Vom ajunge si noi ca ei! Cum incearca autoritatile sa ajute batranii singuri

Din pacate, aproximativ 200.000 de persoane in varsta din Marea Britaniei nu au purtat o conversatie cu un prieten sau o ruda de peste o luna si sufera de singuratate.

Prim-ministrul Theresa May a lansat prima strategie a guvernului pentru a aborda aceasta problema si a cerut tuturor medicilor de familie din Anglia sa recomande pacientilor care sufera de singuratate activitati sociale in comunitate si servicii de voluntariat. May a anuntat primul program „Employer Pledge” pentru a aborda singuratatea la locul de munca, astfel ca o retea de intreprinderi de profil s-a angajat sa ia masuri suplimentare in sprijinul sanatatii si bunastarii sociale a angajatilor lor.

 

„Trei sferturi dintre GP (medici de familie) care au facut obiectul anchetei au afirmat ca vad intre una si cinci persoane pe zi suferind de singuratate, care la randul ei este legata de o serie de efecte daunatoare asupra sanatatii, precum bolile cardiace, accidentele vasculare cerebrale si boala Alzheimer”, se rata intr-un raport dat publicitatii de guvernul britanic.

 

Prin practica cunoscuta sub numele de „prescriptie sociala”, medicii vor putea directiona pacientii catre asistentii comunitari ce ofera sprijin adaptat pentru a ajuta oamenii sa-si imbunatateasca sanatatea si bunastarea, in loc sa primeasca medicamente. 

 

In cadrul planului pe termen lung pentru Serviciul National de Sanatate (NHS), vor fi alocate fonduri pentru a lega pacientii de activitati precum cursuri de gatit, cluburi de drumetie si grupuri de arta. 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate