Vladimir Putin: "Tragedia de la Catedrala Notre Dame este o durere în inima rușilor. Suntem gata să trimitem cei mai buni specialiști"

„Notre-Dame este un simbol istoric al Franței, o comoară inestimabilă a culturii europene și mondiale și unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult ale creștinismului. Tragedia care s-a produs luni noaptea este o durere în inima rușilor”, a spus Putin, într-un mesaj de solidaritate transmis președintelui francez Emmanuel Macron.

„Sper că această mare catedrală va putea fi restaurată”, a mai adăugat Putin. Președintele Rusiei a mai declarat că este „gata să trimită cei mai buni specialiști pentru a participa la operațiunea de restaurare”.

Citeste si: Părintele Constantin Necula, despre incendiul de la Notre-Dame: „Dacă a rămas Crucea, înseamnă că Franța merge mai departe”

Citeste si: Clarvazatoarea Maria Ghiorghiu are o noua premonitie: "FRANŢA VA FI INGENUNCHEATA! URMEAZA VERSAILLES!"

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 18.50 (19.50 ora României), cel mai probabil în urma unor lucrări de renovare, spun pompierii, care intervin la faţa locului. Potrivit unor imagini difuzat pe reţelele de socializare, flăcările au cuprins întreg acoperişul. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a deplâns un „incendiu teribil“. „Un incendiu teribil este în curs la Catedrala Notre-Dame din Paris. @PompieriiDinParis încearcă să oprească flăcările. Suntem mobilizaţi la faţa locului în strânsă legătură cu @diocezaparis. Invit pe fiecare să respecte perimetrul de securitate“, a scris ea pe Twitter.

Citeste si: Cine este miliardarul care da 100 de milioane de dolari pentu reconstruirea Catedralei Notre Dame

Citeste si: Care a fost cauza incendiului de la catedrala Notre Dame din Paris!

notre dame

Situată pe Ile de la Cite, în centrul Parisului, Catedrala Notre-Dame este un monument al arhitecturii gotice timpurii. Construcția catedralei Notre-Dame din Paris a început în anul 1163, pe locul unui lăcaș de cult dedicat sfântului diacon Ștefan. În 1182, episcopul Maurice de Sully a sfințit altarul, dar construcția catedralei a durat până în 1345 și s-a terminat odată cu lucrările de pe fațada vestică. Cu toate că proiectul inițial și evoca încă stilul romanic, aici s-au aplicat pentru prima oară soluții arhitecturale specifice stilului gotic.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal d

sursa: historia.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setări confidențialitate