Părintele Constantin Necula, despre incendiul de la Notre-Dame: „Dacă a rămas Crucea, înseamnă că Franța merge mai departe”

Părintele Constantin Necula a declarat în exclusivitate pentru doxologia.ro că este solidar cu poporul francez, popor care trece prin momente dificile în urma incendiului de la Notre-Dame.

„Ne aflăm în fața unei răni sufletești pentru toată creștinătatea, nu doar pentru cea franceză, însă sper să se înțeleagă că ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în fața unui foc imens, a unui rug asupra valorilor creștine.

Citeste si: Rugăciune pentru Săptămâna Patimilor Domnului

notre dame

Nădăjduiesc că a supraviețuit Cununa Mântuitorului și mă bucur din toată inima că atât parte din Altar, cât și Crucea au rezistat focului. Acestea sunt lucrurile cele mai importante, de la care o biserică poate fi oricând reclădită.

Citeste si: Primele imagini din interiorul catedralei Notre Dame! Ce se intampla cu altarul si crucea? O adevarata MINUNE

Notre-Dame e spațiul în care și în 1918, și în 1940, pe când trupele germane se apropiau de Paris, poporul francez, indiferent de confesiunea sa, indiferent de atitudinea sa față de Biserică, s-a strâns ca să se roage pentru Franța. Această țară poate porni oricând de la un Altar și de la o Cruce.

notre dame

E mai greu atunci când Crucea și Altarul vor fi dărâmate. Dar dacă a rămas Crucea, înseamnă că Franța merge mai departe. Oricum, de ieri-noapte spunem toți «Je suis Notre-Dame». Va trebui să ne rugăm cu toții să se restaureze una dintre marile colecții de iubire și de evlavie ale Europei creștine.”, a spus parintele Constantin Necula pentru dexologia

Citeste si: A ars și COROANA DE SPINI a lui Iisus Hristos, o data cu turnul Catedralei Notre-Dame. Momentul cand cade în flăcări

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: dexologia.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setări confidențialitate