A ars și COROANA DE SPINI a lui Iisus Hristos, o data cu turnul Catedralei Notre-Dame. Momentul cand cade în flăcări

,

Turnul Catedralei Notre-Dame, mistuit de flăcări în incendiul din 15 aprilie 2019, era botezat ”Săgeata” și fusese ridicat în secolul al XIII-lea.


In articol:

  Eugene Viollet-le-Duc îl reconstruise, în epoca modernă. Cântărea 750 de tone și era înconjurat de statuile celor 12 apostoli. De asemenea, erau și patru animale, simbolizând Evangheliștii. Se spune că la bază avea o mică bucățică din coroana de spini a lui Iisus Hristos!!!

  Botezat ”Săgeata”, turnul Catedralei Notre-Dame din Paris, prăbușit în incendiul din 15 aprilie 2019, fusese ridicat în secolul al XIII-lea, cel mai probabil între 1220 și 1230. A rămas în bătaia vântului și a ploii vreme de jumătate de mileniu, până în 1786, când a fost înlocuit. În secolul al XIX-lea, când a avut loc o puternică consolidare a clădirii, arhitectul Eugene Viollet-le-Duc a fost însărcinat să-l refacă. Practic, avea să-l reconstruiască de la zero.

  Citeste si: Care a fost cauza incendiului de la catedrala Notre Dame din Paris!

  Citeste si: Cine este miliardarul care da 100 de milioane de dolari pentu reconstruirea Catedralei Notre Dame

  Noul turn era făcut din lemn de stejar, acoperit cu plumb. Totul cântărea 750 de tone. Era înconjurat de statuile celor 12 apostoli, în patru grupuri de câte trei. Fiecare dintre aceste grupuri era precedat de către un animal, simbolizând cei patru Evangheliști: un tăuraș pentru Sfântul Luca, un leu pentru Sfântul Marcu, un vultur pentru Sfântul Ion și un înger pentru Sfântul Marcu.

  La baza turnului se aflau mai multe relicve, cea mai importantă dintre ele fiind un fragment din coroana de spini ce i-a fost pusă pe cap, în batjocură, Mântuitorului Iisus Hristos înainte de a fi răstignit. De asemenea, se găseau moaștele lui Denis și ale Sfintei Geneveva (Genoveva), patronii spirituali ai Parisului. În 1935, Arhiepiscopul Verdier postase relicvele acolo, pentru ca întrega Catedrală să fie ferită de fulgere.

  Vezi Kanal D live

  Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

  sursa: a1.ro

   

  Citește și:

  Ce se intampla in casa "Puterea dragostei"! Hamude a spus TOT: "Mi s-a intamplat ceva minunat! Sunt atat de fericit, am si emotii"

  China dă o altă lecție țărilor de pe glob: Cu virusul sub control, economia îşi continuă procesul de însănătoşire

  FOTO Codin Maticiuc, declaratie de dragoste extrem de emotionanta:"fata mea, Smaranda, sa nu-mi dai drumul niciodata, fetita mea"

  Cine este, de fapt Larisa Bulgariu de la "Puterea dragostei"! Dezvaluiri incendiare din viata tinerei din Suceava

  Medicul Virgil Musta a spus ce era cel mai greu de spus: "Alegem intre ce putem salva si ce nu putem salva"


  Clipul zilei pe KANALD.RO:
  Te-ar mai putea interesa
  Cookies