Vladimir Putin a făcut anunțul! Armata e pregătită să primească noi rachete hipersonice Zircon în decurs ce câteva lui

,
Rachete Zircon Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Marina Rusă va primi rachete hipersonice Zircon în câteva luni.

Vladimir Putin a făcut această afirmație în timpul unei parade de Ziua Marinei în orașul său natal, Sankt Petersburg, unde l-a lăudat pe țarul Petru cel Mare pentru că a transformat Rusia într-o putere maritimă.

Marina Rusă va primi noi rachete hipersonice Zircon în câteva luni

Rachete hipersonice Zircon Marina Rusă

Vladimir Putin a declarat că „livrarea acestor rachete către forțele armate ruse va începe în lunile următoare”.

„Fregata Amiral Gorshkov va fi prima care va intra în misiune de luptă cu aceste arme formidabile la bord”, a continuat președintele rus.

„Lucrul cheie aici este capacitatea Marinei ruse... Aceasta este capabilă să răspundă cu viteza fulgerului tuturor celor care decid să încalce suveranitatea și libertatea noastră”, a mai spus Vladimir Putin.

Citeste si: Dmitri Medvedev, imagine șocantă: Cum a împărțit fostul președinte rus Ucraina între Rusia, Polonia, Ungaria și România FOTO

Rusia a testat pentru prima dată rachetele Zircon în ianuarie 2020 și a susținut că poate atinge viteze de peste 6.600

de mile pe oră și poate lovi ținte pe o rază de 1.000 de kilometri. Această afirmație nu a fost confirmată în mod independent, potrivit NewsWeek.

Anunțul lui Putin vine în contextul schimburilor aprinse și al presupuselor atacuri între Ucraina și Rusia.

Atac cu drone ucrainene asupra sediului Flotei Mării Negre din Crimeea, ocupat de Rusia

Astăzi, 31 iulie, guvernatorul din Sevastopol, Mihail Razvozhayev, a declarat într-o postare pe Telegram că cinci persoane au fost rănite într-un presupus atac cu drone ucrainene asupra sediului Flotei Mării Negre din Crimeea ocupat de Rusia.

Razvozhayev a confirmat, ulterior, că sărbătorile de Ziua Marinei din oraș vor fi anulate din cauza presupusului atac.

Oficialul ucrainean Serhiy Bratchuk, șeful administrației militare regionale din Odesa, a negat afirmațiile rusești privind un atac și le-a numit o „provocare”.

Citeste si: Ucraina anunță că se pregătește pentru a ataca Peninsula Crimeea. Aceasta a fost anexată ilegal de către Rusia în anul 2014

Potrivit BBC, Bratchuk a declarat: „Eliberarea Crimeii noastre va avea loc în mod diferit și mai eficient”.

Rusia a atras condamnarea internațională după ce peste 40 de prizonieri de război ucraineni au fost uciși într-un bombardament în Olenivka, parte a Republicii Populare Donețk autoproclamate, susținută de Rusia.

Oficialii ucraineni au susținut că Rusia i-a măcelărit pe prizonierii de război și au negat afirmațiile Moscovei, potrivit cărora Kievul ar fi tras cu sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate în locația respectivă.

O înregistrare video apărută la începutul acestei săptămâni, care ar fi arătat un prizonier de război ucrainean mutilat de un soldat rus, a provocat, de asemenea, o indignare generalizată.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Povestea șocantă a unui cuplu hawaiian care a locuit în România. Cei doi au legături cu serviciile secrete ruse, iar acum sunt acuzați că au folosit identitățile unor bebeluși...

Petre Daea anunță că România va avea cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani

Povestea șocantă a unui cuplu hawaiian care a locuit în România. Cei doi au legături cu serviciile secrete ruse, iar acum sunt acuzați că au folosit identitățile unor bebeluși...

Doi preoți s-au luat la bătaie cu o cruce - Imaginile au devenit imediat virale - Video

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies