Virgil Popescu, ministrul Energiei, anunț de ultimă oră despre facturile compensate și plafonate! Ce se va întâmpla cu facturile românilor din această iarnă

,
virgil-popescu-facturile-plafonate-compensate-energie-preț

Virgil Popescu anunț despre facturile compensate și plafonate

[Sursa foto: Facebook: Virgil Popescu]

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a spus ce se va întâmpla cu facturile compensate și plafonate ale românilor, în această iarnă. Românii sunt speriați de prețul enorm pe care l-ar putea plăti în curând.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a spus ce se va întâmpla cu facturile compensate și plafonate ale românilor. Acesta susține că, potrivit estimărilor ANRE, bugetul schemei de compensare este de 16 miliarde de lei.

Ce se va întâmpla cu facturile compensate și plafonate ale românilor?

Virgil Popescu le dă o veste bună românilor și spune că facturile compensate și plafonate ale românilor vor merge în continuare până pe data de 31 martie.

De asemenea, acesta a precizat faptul că supraimpozitarea va fi valabilă pentru tot lanțul din energie, nu doar în ceea ce îi privește pe producători.

„Acum sunt supraimpozitaţi producătorii, dar este normal să fie impozitat tot lanţul. Nu văd de ce un intermediar ar trebui să câştige mai mult de câteva procente, că doar ia şi vinde, nu face altceva. Nu văd de ce să câştige dublu, triplu. Nu e normal ca unii să facă profituri foarte mari şi alţii să le plătească. Preţul care este acum în PZU este foarte mare.

Plafonarea va rămâne, evident. Ordonanţa este în vigoare până la 31 martie. Nu se va întâmpla nimic cu facturile românilor peste iarnă. În septembrie-octombrie, vom lucra la ce se va întâmpla după 31 martie”, a spus ministrul Energiei în cadrul briefing-ului de la finalul ședinței de Guvern, ieri, 24 august, conform r omaniatv.net.

Citeste si: Ajutor de 4.000 de lei, pentru a trece cu bine peste iarnă! Ce români rămân fără sistem centralizat de termoficare, de la 1 octombrie

virgil-popescu-facturile-plafonate-compensate-energie-preț

Virgil Popescu anunț despre facturile compensate și plafonate

[Sursa foto: Facebook: Virgil Popescu]

Încă nu se știe de când se va aplica supraimpozitarea

Virgil Popescu nu a vrut să spună de când se va aplica supraimpozitarea, deși era luată în calcul data de 1 septembrie.

„Nu Ministerul Energiei trebuie să stabilească acest lucru, nu noi stabilim taxele şi impozitele, împreună cu Ministerul Finanţelor şi ANRE. Haideţi să finalizăm calculele din interior şi vom ieşi public. Îmi cereţi un dead-line pe o măsură care nu este de competenţa mea.

PNL a susţinut mereu acest lucru şi probabil că atunci nu s-a putut pune în practică. Vă asigur că Ministerul Energiei ştie ce are de făcut”, a mai declarat acesta.

Citeste si: Virgil Popescu explică motivul pentru care România a crescut dependența de gazul din Rusia. Cine susține că este vinovat

Mai mult decât atât, Virgil Popescu a fost întrebat dacă se teme de o posibilă remaniere de Guvern. Acesta a spus că este conștient de faptul că nu va rămâne în funcție „pe viață”, dar, cu toate acestea, își face treaba și, momentan, singura lui preocupare o reprezintă găsirea celor mai bune soluții, pentru ca românii să nu mai aibă de suferit din cauza scumpirilor uriașe la energie.

„Este prea mult să faceţi speculaţii pe această temă. Cine vine într-o funcţie se gândeşte că nu este pe viaţă acolo. Nu-mi este teamă decât de Dumnezeu. Eu îmi fac treaba, pentru că avem o iarnă complicată, iar ţara şi oamenii trebuie să treacă prin această iarnă”, a mai precizat ministrul.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Nicolae Ciucă a făcut o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, pentru a vorbi despre aprovizionarea cu gaz și cu petrol

BMW caută să angajeze oameni din România: construiesc o fabrică de 3 miliarde de euro în Ungaria

Nicolae Ciucă a făcut o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, pentru a vorbi despre aprovizionarea cu gaz și cu petrol

Românii ar putea rămâne fără ajutorul de 50 de bani de la pompă. Care este motivul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies