Vinete si dovlecei pane cu sos de verdeturi

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 15 oct 2020, 05:25

Cost estimativ: 25 lei pentru 4-6 persoane

 

Vinete si dovlecei pane cu sos de verdeturi
Cost estimativ: 25 lei pentru 4-6 persoane
Ingrediente
2-3 vinete
2-3 dovlecei
3 oua
100 g faina
100 g pesmet
Sare, piper
Ulei pentru prajit
Pentru sos:
Marar, patrunjel, sare, piper, ierburi aromate uscate, usturoi, otet, ulei
Mod de preparare
Se taie legumele felii de 5-7 mm, se pudreaza cu sare, apoi se dau prin faina, ou, si pesmet.
Se prajesc in ulei mediu incins, apoi se scot sa se scurga de excesul de ulei.
Se servesc cu un sos de verdeturi ce se face astfel: se baga toate ingredientele intr-un blender pana se obtine un piure fin, se completeaza cu otet si ulei in functie de gust si se toarna peste legumele pane.

Ingrediente

2-3 vinete
2-3 dovlecei
3 oua
100 g faina
100 g pesmet
Sare, piper
Ulei pentru prajit

Pentru sos:
Marar, patrunjel, sare, piper, ierburi aromate uscate,

usturoi, otet, ulei


Mod de preparare

Se taie legumele felii de 5-7 mm, se pudreaza cu sare, apoi se dau prin faina, ou, si pesmet.Se prajesc in ulei mediu incins, apoi se scot sa se scurga de excesul de ulei.Se servesc cu un sos de verdeturi ce se face astfel: se baga toate ingredientele intr-un blender pana se obtine un piure fin, se completeaza cu otet si ulei in functie de gust si se toarna peste legumele pane.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”