Vesti proaste pentru soferi! Ce se intampla daca sunteti prinsi cu aceste obiecte in masina

,

Legislatia rutiera este extrem de dura pentru soferii care au aceste obiecte in masina

Soferii care obisnuiesc sa circule cu masini care au lipite pe geamuri sau pe parbriz diverse accesorii care pot reduce vizibilitatea soferului in timpul mersului, risca amenzi de pana la 3000 de lei.

Legislatia actuala spune ca: aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea” reprezinta o contraventie incadrata în clasa a IV-a de sanctiuni.

In clasa a IV-a de infractiuni amenzile sunt cuprinse intre noua si 20 de puncte, iar un punct de amenda valoreaza 145 de lei. Astfel, persoanele care au lipite afise sau materiale publicitare pe gemurile laterale, pe luneta sau pe parbriz, risca amenzi cuprinse intre 1.305 si 2.900 de lei.

Alte obiecte pe care soferii  nu ar trebuie sa le aiba in masina sunt odorizantele, obictele religioase agatate de oglinzi (cruciulite, icoane, matanii etc.), diverse suporturi electronice, zaruri dar si alte obiecte supradimensionate care pot reduce in orice fel vizibilitatea soferului.

Este considerata tot contraventie si este sanctionata cu amenda de pana la 2.900 de lei si tratarea chimica a geamurilor laterale, lunetei sau parbrizului sau aplicarea de folii fumurii neautorizate de autoritatea competenta. 

Singura autoritate care poate autoriza foliile de orice fel aplicate pe gemurile masinii este Registrul Auto Roman.

 

Citește și:

Veste pentru toti soferii: se schimba codul rutier, este vorba despre amenzi! Ce se intampla din luna august

Procurorii au deschis dosar penal: Vor să afle cum s-au infectat pacienții cu probleme psihice, bănuiți fiind angajați implicați în alegeri

Veste excelenta pentru copiii pana in 18 ani: se maresc alocatiile! Cati bani vor primi in plus lunar

Se dau bani de la stat: pana la 40.000 de lei! Daca ai pana in 55 de ani poti sa primesti si tu, uite ce trebuie sa faci

Vezi online serialul "Nemilosul Istanbul" subtitrat in limba romana - Episodul 14, sezonul 1, joi, 29 octombrie - VIDEO


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies