Vesti proaste pentru soferi! Ce se intampla daca sunteti prinsi cu aceste obiecte in masina

Legislatia rutiera este extrem de dura pentru soferii care au aceste obiecte in masina

Soferii care obisnuiesc sa circule cu masini care au lipite pe geamuri sau pe parbriz diverse accesorii care pot reduce vizibilitatea soferului in timpul mersului, risca amenzi de pana la 3000 de lei.

Legislatia actuala spune ca: aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea” reprezinta o contraventie incadrata în clasa a IV-a de sanctiuni.

In clasa a IV-a de infractiuni amenzile sunt cuprinse intre noua si 20 de puncte, iar un punct de amenda valoreaza 145 de lei. Astfel, persoanele care au lipite afise sau materiale publicitare pe gemurile laterale, pe luneta sau pe parbriz, risca amenzi cuprinse intre 1.305 si 2.900 de lei.

Citeste si: O BOALĂ nemiloasă face ravagii în România. Multe spitale nu vor să se ocupe de ei - capital.ro

Alte obiecte pe care soferii  nu ar trebuie sa le aiba in masina sunt odorizantele, obictele religioase agatate de oglinzi (cruciulite, icoane, matanii etc.), diverse suporturi electronice, zaruri dar si alte obiecte supradimensionate care pot reduce in orice fel vizibilitatea soferului.

Este considerata tot contraventie si este sanctionata cu amenda de pana la 2.900 de lei si tratarea chimica a geamurilor laterale, lunetei sau parbrizului sau aplicarea de folii fumurii neautorizate de autoritatea competenta. 

Singura autoritate care poate autoriza foliile de orice fel aplicate pe gemurile masinii este Registrul Auto Roman.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies