Veste excelenta pentru copiii pana in 18 ani: se maresc alocatiile! Cati bani vor primi in plus lunar

,

Guvernul urmeaza sa discute un proiect de lege ce prevede marirea alocatiilor pentru copii.

Astfel, potrivit propunerii legislative, de la 1 ianuarie 2019 copiii in varsta de pana la doi ani ar putea primi o alocatie lunara de 300 de lei, in timp ce copiii cu varsta intre 2 si 18 ani vor primi lunar cate 150 de lei.

Maririle sunt semnificative; in prezent micutii sub 2 ani primesc 200 lei lunar iar cei de peste doi ani cate 84 de lei lunar.

"Propunerea este de majorare a cuantumului alocatiei cu 50% pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-2 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 300 lei si cu 80% pentru copiii cu varste cuprinse intre 2-18 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 150 lei.

"Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinta cuantumului alocatiei pentru copii. Daca in majoritatea acestor state alocatia porneste de la peste 100 de euro, in Romania copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o suma care nu acopera decat intr-o foarte mica masura necesitatile unui copil", a declarat Robert Sighiartau, initiatorul proiectului.

 

 

Citește și:

HOROSCOP 11 septembrie: doua zodii primesc astazi o suma mare de bani, la care nu se asteptau!

Zodiile care castiga la LOTO in TOAMNA lui 2018 - Primesc gramezi de bani

In toamna anului 2018 exista cateva semne zodiacale care primesc bani multi si castiga la Loto.

Brigitte Pastrama rupe tacerea dupa ce a fost batuta in parcare! Primele declaratii: ''M-am enervat ca era sa loveasca...''

Prognoza meteo 27 septembrie! Vine FRIGUL in ziua alegerilor! Este cod portocaliu in vigoare!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies