Vești proaste pentru șoferi! Amenzile s-ar putea dubla de la 1 ianuarie 2023. Ce sume usturătoare ar putea plăti conducătorii auto

Author: Lavinia Medrea

Amenzile s-ar putea dubla de la 1 ianuarie 2023. Ce sume usturătoare ar putea plăti conducătorii auto

Sursa: PixaBay

De la 1 ianuarie 2023, amenzile pentru șoferi s-ar putea dubla, odată cu creșterea salariului minim brut pe economie, potrivit unor declarații oficiale.

De la 1 ianuarie 2023, amenzile pentru conducătorii auto s-ar putea dubla, astfel ajungând de la 145 de lei la 300 de lei, consecință a majorării salariului minim brut pe economie, la 3.000

de lei, potrivit ultimelor declaraţii oficiale, relatează ZF.

Amenzile pentru șoferi ar putea fi dublate de la 1 ianuarie 2023

Premierul României, Nicolae Ciucă, a participat la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc la Palatul Victoria săptămâna trecută. Pe masa discuțiilor au fost puse propunerile patronatelor şi sindicatelor legate de creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie.

Citește și: Produsele din tutun încălzit aromatizate au fost interzise în UE. Statele membre au 8 luni la dispoziție pentru a transpune directiva

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Guvernul şi partenerii sociali s-au pus de acord în legătură cu creșterea salariului minim brut la 3.000

de lei, dintre care 200 de lei sunt scutiți de impozit şi contribuţii de asigurări. De asemenea, s-a decis ca salariul minim pentru sectorul construcţiilor să fie urcat la 4.000 de lei de la 1 ianuarie 2023.

Codul Rutier din prezent arată că amenda valorează 10% din salariul minim brut pe economie. În 2022, valoarea punctului de amendă a fost înghețat la 145 de lei pentru pedepsele din trafic. 

Cum poți să verifici valabilitatea rovinietei și poliței RCA. Ce riști dacă circuli fără acestea

Citește și: Cauciucuri de iarnă 2022. Când se schimbă anvelopele și ce amenzi riscă șoferii care nu respectă legea

Valoarea punctului de amendă de 145 de lei este valabilă până pe 31 decembrie 2022, neexistând alte schimbări. Valoarea de 145 de lei este valabilă de la începutului anului 2017, când salariul minim brut pe economie valora 1.450 de lei.

Care sunt clasele de amendă existente

În România avem cinci clase de amendă, primele patru sunt aplicate persoanelor fizice, iar a cincea este aplicată exclusiv persoanelor juridice. Așadar, amenda maximă pentru persoane fizice (n.r.: 20 de puncte de penalizare) va fi majorată de la 2.900 de lei la 6.000 de lei, iar persoanele vor plăti un maxim de 30.000 de lei, majorat de la 14.500 de lei.Clasele de sancţiuni sunt:

  • clasa I: 2- 3 puncte-amendă;
  • clasa a II-a: 4- 5 puncte-amendă;
  • clasa a III-a: 6- 8 puncte-amendă;
  • clasa a IV-a: 9- 20 de puncte-amendă;
  • clasa a V-a: 21- 100 de puncte-amendă.

 


Cine este Alina, noua concurentă din Casa iubirii, sezonul 2? Tânăra a făcut dezvăluiri uluitoare! „Am acasă un băiețel de 4 ani!” Iată care sunt cei trei concurenți care i-au atras deja atenția!

Alina este noua concurentă care a pășit astăzi în Casa iubirii! Tânăra a mărturisit că a pus deja ochii pe trei dintre băieți! „Am o slăbiciune pentru ochii albaștri” Iată ce detalii neașteptate au ieșit la iveală din trecutul Alinei! 

Cookies