Vești proaste pentru cei care stau la bloc! Ce amenzi riscă românii dacă folosesc necorespunzător liftul și dacă ascultă muzică la volum exagerat

Author: Lavinia Medrea

Ce amenzi riscă românii dacă folosesc necorespunzător liftul și dacă ascultă muzică la volum exagerat

Sursa: PixaBay - colaj Kanal D

Nu mulți știu că dacă folosești în mod necorespunzător liftul unui bloc poți fi amendat prin lege.

O femeie a cumpărat un apartament vechi din Capitală, astfel că a decis să-l renoveze

și să transporte tot gunoiul din casă cu liftul. Vecinii au chemat poliția supărați, iar femeia s-a trezit cu amendă pentru acțiunea ei.

Amenzi pentru folosirea necorespunzătoare a liftului din bloc

„Unde am greșit? De curând, am cumpărat un apartament în București, la etajul 5 al unui bloc de 10 etaje. A trebuit cojit până la placă deoarece era îngrozitor de vechi și insalubru.

Astăzi, am chemat 3 persoane cu o dubă pentru a căra, din apartamentul în renovare, un număr de 50 de saci cu moloz și spărturi de gresie. După 30 de minute de cărat saci, cu liftul (care la nevoie era lăsat să fie folosit de locatari) am auzit scandal la parter. Era administratoarea chemată de un vecin de la parter, care striga că s-a făcut mizerie în lift și drept urmare a blocat liftul, a chemat poliția și

am primit amendă 400 de lei pentru mizeria din hol, praf mai ales. Urma a fi șters când terminam. Oricum am curățat.

Citește și: Amenzi pentru românii care plantează zambile în grădina blocului! Oamenii legi au început deja controalele

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

Vecinul mi-a spus că nu am voie să folosesc liftul pentru cărat, doar pe scări, (5 etaje cu saci grei de câte 30 de kg???) Că liftul este doar pentru persoane. Că cine are câini plătește în plus la lift. Că trebuia să chem de la salubritate, dar salubritatea nu intră și în bloc”, a povestit femeia pe grupul „Asociații de proprietari din România”.

Ce amenzi riști dacă asculți muzică la volum exagerat

O altă lege pentru cei care stau la bloc vizează zgomotele și volumul la care se ascultă muzica. Mai mulți oameni s-au plâns, recent, de zgomotele venite din apartamentul unui bărbat, astfel că acesta a fost obligat de instanță să plătească 10.000 de euro vecinilor lui.

Conform locatarilor din bloc, bărbatul asculta muzică la maxim și s-a plimbat cu rolele în casă încă din 2019. 

Anunț important pentru românii care  stau în chirie.  Cine plătește reparațiile: proprietarul sau chiriașul?

Citește și: Vești proaste pentru locuitorii de la bloc! Ce gest este penalizat cu amenzi de până la 100.000 de lei

„Este o decizie în premieră şi este extrem de inedită pentru că o instanță de judecată, după un probatoriu care spun că a fost covârşitor, pentru că aşa am şi reuşit să obţinem această soluţie, l-a obligat pe pârât să plătească 10.000 de euro, defalcat. 5.000 de euro pentru soţ, 5.000 de euro pentru soţie.

Aici discutăm de daune morale, pentru că în mai mult de 16 rânduri, această persoană a şi fost amendată de către Poliţie, deci s-a constatat de către o autoritate a statului că i-a deranjat, pur şi simplu. Îşi deranja vecinii şi mai mult decât atât, mergea cu rolele prin casă dacă vă vine să credeţi”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”