Vești proaste din partea autorităților: „E probabil să fi cuprins deja întreaga țară!” Ce anunț au făcut despre noul coronavirus?

,
Tulpina britanică a coronavirusului, prezentă în 71,4% din județele țării
Tulpina britanică a coronavirusului, prezentă în 71,4% din județele țării[Sursa foto: unsplash]

În urma unei analize amănunțite, Institutul Naţional de Sănătate Publică a făcut un anunț important referitor la răspândirea noului coronavirus. Ce spun specialiștii?


In articol:

Datele oficiale arată că pe teritoriul României au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire cu tulpina britanică a coronavirusului, tulpina sud-africană, dar și tulpina braziliană, acestea fiind mult mai contagioase decât varianta inițială a coronavirusului. Ce anunț au făcut acum reprezentanții Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP)?

Tulpina britanică a coronavirusului, dominantă în România. Ce arată analiza INSP?

Tulpina coronavirusului din Marea Britanie se răspândește cu rapiditate pe teritoriul României, după cum arată analiza specialiștilor de la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Astfel, datele oficiale spun că a fost descoperită în 71,4% din județele țării, dar există informații potrivit cărora ar fi cuprins deja întreaga țară.

Citeste si: Anunțul făcut de medicul Adrian Marinescu: „Ne-a prins valul 3 cu...” Ce s-ar putea întâmpla în următoarele două luni în România?

Județele din România în care au fost depistate cele mai multe cazuri de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului sunt Bucureștiul, cu 258 de cazuri, Timiș, cu 72 de cazuri, dar și Ilfov cu 29 de cazuri.

„Circulația variantei britanice a SARS-CoV-2- linia genetică B.1.1.7 a fost demonstrată deja pentru 71,4% din județele țării și există o probabilitate mare să fi cuprins deja întreg teritoriul României. Sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea testării prin metoda RT-PCR specifică de variantă, urmând ca un set de probe să fie secvenţiate.

Este esenţială comunicarea rezultatelor la DSP şi INSP-CNSCBT cât mai curând după finalizarea investigaţiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice şi a instituirii măsurilor necesare faţă de cazuri şi contacţi, având în vedere transmisibilitatea crescută a VOC (variante care determină îngrijorare) şi, conform evidenţelor sosite din UK referitoare la varianta B.1.1.7, severitatea mai mare a bolii pe care o generează.”, a anunțat Institutul Naţional de Sănătate Publică, potrivit digi24.ro .

Regulile de igienă, esențiale pentru a preveni răspândirea noului coronavirus
Regulile de igienă, esențiale pentru a preveni răspândirea noului coronavirus [Sursa foto: unsplash]

Autoritățile au anunțat că până în prezent, pe teritoriul României există 541 de cazuri de

infectare cu tulpina britanică a coronavirusului, 2 cazuri de îmbolnăvire cu tulpina sud-africană și 2 cazuri cu tulpina braziliană.

Specialiștii atrag atenția că, în această perioadă delicată, oamenii ar trebui să respecte cu strictețe regulile de igienă și restricțiile impuse de autorități, în contextul în care numărul de îmbolnăviri este într-o continuă creștere, iar numărul persoanelor care se află în secțiile de terapie intensivă (ATI) este unul ridicat, fapt care stârnește îngrijorarea medicilor.

Citeste si: Medicul Beatrice Mahler, despre valul al treilea de COVID-19: "Va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală"

 

Citește-ne pe
Citește și:

România se închide pe bucăţi! Care sunt situaţiile în care se poate ieşi din casă? Descarcă aici declarația pe proprie răspundere

Focare de COVID-19 într-un spital județean în secțiile de cardiologie și neurologie

Clasament Survivor România 2021, cu cele 4 noi concurente incluse. Cine a ajuns pe locul 1 și pe ce poziție a coborât Jador

Călătoriile în străinătate, interzise! Unde a fost impusă măsura și ce amenzi riscă cei care încalcă regula?

Anunțul autorităților despre declarația pe propria răspundere. Cum trebuie completată după impunerea noilor restricții?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies