Vești bune pentru toți copiii din centrele rezidențiale de asistență socială din România! Crește alocația de hrană

,
Alocații

Vești bune pentru toți copiii din centrele rezidențiale de asistență socială din România! Crește alocația de hrană

[Sursa foto: PixaBay]

Vești bune pentru copiii din centrele rezidențiale de asistență socială! Alocația de hrană va fi majorată până la 22 de lei/zi. Legea a fost promulgată pe 20 mai, prin decret prezidențial, potrivit avocatnet.ro.


In articol:

Se schimbă legea! Alocația de hrană  pentru copiii din centrele rezidențiale de asistență socială va fi majorată până la 22 de lei/zi. Legea schimbă articolul 129 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care se prevedea că alocația de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii și tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție socială, pentru copiii aflați în case de tip familial și pentru mamele protejate din centrele maternale este de 22 de lei, relatează fanatik.ro.

Se majorează alocațiile de hrană pentru copiii din centrele rezidențiale de asistență socială până la 22 de lei pe zi

Alocații

Se majorează alocațiile de hrană pentru copiii din centrele rezidențiale de asistență socială până la 22 de lei pe zi

[Sursa foto: PixaBay]

Datorită noii schimbări legislative, suma de 22 de lei este stabilită și în cazul copiilor aflați în creșe sau alte unități de educație timpurie. Cuantumul este actualizat anual, prin decizie de Guvern.

Citeste si: Anunţ bombă pentru români! Când cresc, de fapt, pensiile și alocațiile. Florin Cîțu a dat vestea cea mare: "Toate vor creşte la începutul..."

Aceeași lege spune că nivelul minim de 22 de lei va fi decis și pentru unitățile publice și private de asistență socială destinate persoanelor adulte, a celor cu dizabilități sau vârstnicilor. Pentru aceștia, suma poate crește prin decizia consiliilor județene, la propunerea direcțiilor generale de asistență socială.

Actul normativ obligă furnizorii de servicii sociale să asigure copiilor și tinerilor asupra cărora s-a decis o măsură de protecție specială și pentru mamele protejate în centrele maternale sprijin pentru integrare socială, condiții bune de locuit, cheltuieli de întreținere, în care intră încălzire, apă caldă, energie electrică, pe lângă hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, transport, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, materiale cultural-sportive sau sume de bani pentru nevoi personale, sume care sunt deja prevăzute de Legea 272, potrivit fanatik.ro.

Citeste si: Surpriză de proporții pentru 75.000 de români. Se dau sute de euro de persoană. Cum puteți beneficia de acești bani

Măsura a fost introdusă la scurt timp după ce s-a luat decizia de majorare, tot de la data de 1 iunie, a alocației de hrană pentru pacienții internați, de la 11 lei la 22 de lei, zilnic.

Majorarea a fost prevăzută în programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Alocațiile pentru sprijinirea familiei se vor majora! Mai mulţi români ar putea primi bani de la stat

O nouă facilitate pentru utilizatorii TikTok

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Începând cu 1 iulie, alocația de hrană în spitale nu va fi mai mică de 22 de lei! Proiectul de lege a fost adoptat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies