După ani de așteptare, primii 11 kilometri ai tronsonului 4 dintre localitățile Mândrești Munteni și Focșani au fost finalizați și vor putea fi utilizați de șoferi începând de astăzi, după ce au trecut ultimele teste de rezistență și siguranță.
Citește și: Accident grav pe Autostrada A7, din Vrancea! Drumul este închis circulației, întrucât nu este finalizat
Primul tronson din Autostrada Moldovei A7 se deschide circulației
Segmentul face parte din planul de legătură a Ploieștiului cu Pașcaniul, o infrastructură vitală pentru regiune, iar guvernul promite că până la finalul anului se vor deschide încă 130 de kilometri din această autostradă.
Citește și: De unde descarci documentul RAR Auto Pass! Data oficială a lansării platformei este 1 decembrie 2024
Potrivit observatornews.ro, în zilele premergătoare deschiderii, șantierul a fost animat de lucrări de testare realizate de echipele de ingineri.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Anunț pentru mamele din țară! Se dau 1.500 de lei de la stat. Ce familii vor beneficia de acești bani
În cadrul acestora, au fost folosiți senzori pentru a monitoriza curbura structurilor sub greutatea traficului greu, în scopul de a asigura siguranța deplină a participanților la trafic.
Autostrada A7 este cel mai vast proiect rutier aflat în desfășurare în România, având o lungime totală planificată de 320 de kilometri și împărțită în 13 loturi de construcție. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că lucrările au atins momente record, cu peste 3.000
de muncitori și 1.000 de utilaje lucrând simultan pe unele loturi.„Urmează săptămâna viitoare următorii 36 de kilometri, pe urmă sunt loturile 1 şi 2, pe urmă lotul 3. Ne vom ţine de cuvânt, până la sfârşitul anului se vor da în circulaţie 130 de kilometri", a transmis Marcel Ciolacu, premierul României, citat de sursa menționată anterior.
„Cocoașa de la Focșani” este primul segment care face parte din unirea regiunilor istorice
O deschidere simbolică a acestui tronson are loc și pentru că el este cunoscut sub denumirea de „Cocoașa de la Focșani”, semnificativ pentru efortul de unire a regiunilor Țării Românești și Moldovei, după cum a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici.
Potrivit observatornews.ro, pe lângă importanța economică, autostrada aduce o valoare simbolică pentru Moldova, un proiect mult-așteptat și de șoferii din regiune, care consideră acest progres un semn de speranță pentru viitorul infrastructurii naționale.
Cu toate că proiectul A7 a fost mult timp amânat, șoferii și cetățenii privesc acum cu optimism deschiderea primilor kilometri, cu speranța că promisiunile pentru extinderea drumurilor de mare viteză vor deveni realitate.