Veşti bune pentru pensionari! Se măresc pensiile? Anunțul făcut de Marcel Ciolacu: "Nu putem lăsa să ducă în spinare toată această perioadă complicată"

,

Marcel Ciolacu a vorbit despre majorarea pensiilor. Iată declarația liderului social-democrat.


In articol:

Recent, Marcel Ciolacu a vorbit despre o posibilă mărire a pensiilor. În contextul în care prețurile au explodat în România, iar persoanele cu venituri mici și pensionarii se confruntă cu această perioadă complicată, Marcel Ciolacu a precizat că i se pare normal ca pensiile să fie majorate.

Citeste si: Până când vor primi românii tichete sociale și cât timp sunt valabile sumele pe card. Iată ce le este interzis celor care vor primi tichete sociale în următoarea perioadă

bune pentru pensionari! Se măresc pensiile? Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este normal să se mărească pensiile în perioada următoare, pentru că persoanele cu venituri mici și pensionarii nu pot fi lăsați „să ducă în spinare toată această perioadă complicată”.

„Ca să ieșim din această logică, România nu este singulară în ceea ce se întâmplă acum în lume, și mai ales în UE. Am văzut și în Germania, s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuția. Este normal să se mărească pensiile pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici și pe pensionari, și nu este o pomană, este un drept al dânșilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeste si: Vești bune pentru cetățenii din Polonia! Se dublează salariul minim începând cu anul 2023

Mai mult, Marcel Ciolacu a declarat că ne aflăm la al treilea pachet de măsuri economice luat la mai puțin de șase luni de zile.

„Știm foarte bine că suntem la al treilea pachet de măsuri economice luat la mai puțin de șase luni de zile. Am văzut și efectele acestor pachete atât sociale cât și economice, am avut cea mai mare creștere, pe primul trimestru, din UE”, a completat Ciolacu.

Ce spune Klaus Iohannis despre majorarea pensiilor?

Totodată, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că în contextul creșterii prețurilor este nevoie să crească atât pensiile, cât și salariile din România, adăugând că pensionarii nu trebuie să plătească singuri pentru creșterea prețurilor și trebuie ajutați să facă față.

Citeste si: Pensiile speciale au fost majorate de trei ori, în timp ce pensiile românilor obișnuiți nu au avut parte de aceleași beneficii

„În condițiile în care avem inflație, avem prețuri în creștere peste tot este evident că și pensiile trebuie să crească pentru a da șansa pensionarilor să-și permită un minim necesar. Așa cum cresc salariile atunci când avem creșteri de prețuri, așa trebuie să crească și pensiile.

Este imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit numai de pensionari. Pensionarii nu au nicio posibilitate să își suplimenteze veniturile ca un om aflat în deplinătatea forțelor. Un om activ își poate schimba job-ul, poate munci suplimentar, dar un pensionar se bazează doar pe ceea ce primește”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Mesajul sfâșietor al surorii Cameliei, femeia care și-a pus capăt zilelor după ce băiețelul ei s-a înecat în piscină: „Ne-ați rupt sufletul în mii de bucăți”

China duce trena Rusiei: Primul oficial chinez care sugerează că SUA se află în spatele sabotării Nord Stream (Foto)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ce l-a împins pe medicul din București să își pună capăt zilelor. Cu doar câteva clipe înainte de a face acest gest, i-a dat un ultim mesaj soției

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies