Vești bune pentru angajați! Aceștia vor beneficia de noi concedii. Cum vor afecta acestea concediul de odihnă

,
angaați-zile-libere-concediu

Vești bune pentru angajați! Aceștia vor beneficia de noi concedii. Cum vor afecta acestea concediul de odihnă

[Sursa foto: Istock]

Începând cu data de 22 octombrie, angajații vor beneficia de noi concedii. Actul normativ va introduce în Codul Muncii noi zile de odihnă pentru aceș

Începând cu data de 22 octombrie, angajații vor avea parte de noi beneficii, însemnând noi concedii. Din fericire, acestea nu vor influența cu absolut nimic durata concediului de odihnă.

Angajații vor avea parte de noi concedii

Concediul de îngrijitor, neprezentarea la locul de muncă din cauza unor urgențe familiale, dar și concediul paternal vor fi considerate, începând cu sămbătă, 22 octombrie, perioade de activitate prestată, iar acestea nu vor afecta concediul de odihnă în niciun fel.

De asemenea, actul normativ prevede același lucru și pentru urgențele de familie. În ceea ce privește aceste măsuri, Codul Muncii va fi modificat prin intermediul Legii 283/2022 care a fost publicată ieri, 19 octombrie, în Monitorul Oficial.

De asemenea, aceeași lege vizează inclusiv concediul paternal care a suferit modificări în ultima perioadă.

Citeste si: Pensiile întârzie în ianuarie 2023! Cine sunt pensionarii care nu își vor primi pensia la timp

Concediul de îngrijitor va avea o durată de maximum cinci zile lucrătoare, în fiecare an și trebuie acordat de către angajator la cererea angajaților care au în grijă o persoană sau o rudă care se confruntă cu mai probleme de sănătate, dar care trebuie să stea în aceeași locuință cu ei.

În ceea ce privește urgențele de familie, în decursul unui an calendaristic, salariații vor beneficia de zece zile lucrătoare și singura condiție pentru ca acestea să fie acordate este ca angajatorul să fie anunțat înainte ca acestea să fie luate.

angaați-zile-libere-concediu

Vești bune pentru angajați! Aceștia vor beneficia de noi concedii. Cum vor afecta acestea concediul de odihnă

[Sursa foto: Istock]

Ulterior, angajatul va trebui să recupereze aceste zile și totul se va efectua în urma unui acord încheiat cu angajatorul, relatează avocatnet.ro.

Salariul minim ar putea ajunge la 3.000 de lei

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, salariul minim ar putea ajunge la 3.000 de lei, conform unor surse citate de Digi24.ro.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat, în urmă cu ceva timp, că discuțiile despre această majorare au început în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii.

„Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 de lei şi cu cei 200 de lei scăzuţi din taxare, adică sub 2.800 taxaţi şi 200, nu. Este clar un impact pozitiv, şi asupra angajaţilor şi chiar asupra angajatorilor, pentru că(...) se plâng de lipsa forţei de muncă. Nu putem să... nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a spus Marius Budăi.

Citeste si: Românii vor primi 2.250 de lei din partea Guvernului, în fiecare lună. Marius Budăi spune ce condiții trebuie să fie îndeplinite

Cu toate acestea, multe persoane afirmă că măririle salariale nu sunt suficiente, în condițiile în care, până la finele anului curent, se tot anunță noi scumpiri.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Nicolae Ciucă asigură că pensiile românilor vor crește, dar majorarea nu va fi mai mare de 11%

Scene macabre în Franța: Doi bebeluși imposibil de identificat au fost găsiți morți într-un congelator

Nicolae Ciucă asigură că pensiile românilor vor crește, dar majorarea nu va fi mai mare de 11%

Marius Budăi, anunț important pentru toți pensionarii! Ministrul Muncii a anunțat cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies