Vești bune pensionarii români! Pensiile ar putea crește de la jumătatea acestui an! Ce anunț a făcut Lia Olguța Vasilescu, liderul PSD

,
Pensii

Vești bune pensionarii români! Pensiile ar putea crește de la jumătatea acestui an! Ce anunț a făcut Lia Olguța Vasilescu, liderul PSD

[Sursa foto: Facebook Lia Olguța Vasilescu]

Liderul PSD, Lia Olguța Vasilescu, a transmis că s-ar putea ca pensiile să crească de la jumătatea acestui an pentru ca pensionarii să poată face față creșterilor de prețuri.


In articol:

Vești bune pentru pensionarii români! Pensiile ar putea crește de la jumătatea anului acesta pentru a putea acoperi creșterile prețurilor. Anunțul a fost făcut de la Lia Olguţa Vasilescu, lider al partidului PSD.

Pensiile ar putea crește de la jumătatea acestui an

Pensii

Lia Olguța Vasilescu a făcut anunțul despre majorarea pensiilor

[Sursa foto: Facebook Lia Olguța Vasilescu]

„Nu va fi o nouă lege a pensiilor, se va merge pe legea 127. Că vor suferi modificări unele articole, este altceva. Nu renunțăm sub nicio formă la lege, dacă se punea această problemă noi nu intram la guvernare, s-a acceptat să fie doar anumite modificări. Noi am venit cu 40% (majorare a pensiilor) să se dea de la 1 ianuarie 2022 dar, din păcate, nu s-a putut aplica până nu se fac niște calcule pentru că dl. Ghinea a pus în PNRR fără dezbatere publică ca procentul din PIB (pentru pensii) nu poate depăși 9,4% cu tot cu pensiile speciale. Și atunci am zis -Hai să dăm 10% acum să acoperim măcar rata inflației și să ne luăm un termen de 120 de zile să discutăm cu Comisia Europeană-, să explicăm că nu poate rămâne România cu 9,4% din PIB cu tot cu pensii speciale.

Citeste si: Pensiile nu mai cresc cu 40%! Vasile Dîncu: „Când am făcut acel proiect cu 40%, nu era pandemie”

Media UE (a cheltuielilor cu pensiile) este 13% din PIB, noi acum suntem la 8%.

Pe noua lege ar fi de 11,7%. Portugalia are 16% și are o economie similară cu a noastră. Foarte important, nu se modifică formula de calcul a pensiei. Vreu să știe toți românii că legea 127 nu s-a aplicat până acum în România, în afara unor majorări de pensii”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Citeste si: Scumpirile la gaze ajung în pragul absurdului! O pensionară din Vaslui a primit o factură de 6,7 milioane de euro

„Pentru asta ne-am bătut în coaliție, să se ia în calcul și facturile pe ianuarie, pentru că sunt nepermis de mari. (La Craiova) ne-a crescut de 4 ori într-o lună factura la iluminatul. Ce face o persoană daca îi vine 1.000 de lei factura? Unii juriști spun că nu se poate retroactiv. Eu vin și întreb de ce vine ANRE cu un preț pentru luna iunie și noi trebuie să-l aprobăm în iulie după ce trece și prin CEO? Este o dublă masură. În aceste condiții am dus această bătălie (…) Cred că se putea forța, s-a mai forțat și în alte cazuri ca populația să nu sufere”, a mai precizat Lia Olguța Vasilescu, despre disputa din Guvern a social-democraților pentru aplicarea retroactivă a noilor plafoane la energie.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ultimul anunț despre pensii! Ministrul Muncii, Marius Budai, a spus ce se întâmplă cu recalcularea veniturilor

China duce trena Rusiei: Primul oficial chinez care sugerează că SUA se află în spatele sabotării Nord Stream (Foto)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Milioane de români au de primit bani din partea statului. Cum poți afla dacă și tu ești unul dintre ei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies