Vești bune din partea Organizației Mondiale a Sănătății: "Nu suntem la mila acestui virus"

,

La nivel mondial, noul coronavirus a creat panică, însă veștile din partea Organizației Mondiale a Sănătății prezintă situația într-o manieră pozitivă.


In articol:

Răspândirea cu rapiditate a coronavirusului în mai multe țări a dus la impunerea unor măsuri stricte pentru a ține sub control această problemă.

Citeste si: Ce vor face elevii în perioada în care vor fi închise școlile? Măsurile luate în mai multe unități de învățământ

Dacă la început autoritățile s-au ferit să vorbească despre o posibilă pandemie, acum, având în vedere că au fost înregistrate cazuri în

mai multe state, Organizația Mondială a Sănătății nu s-a ferit să ia în calcul un astfel de scenariu.

Vești bune din partea Organizației Mondiale a Sănătății: "Nu suntem la mila acestui virus"

Chiar dacă numărul persoanelor infectate cu coronavirus este în creștere, Directorul General al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a ținut să transmită public un mesaj prin care să prezinte o imagine clară a situației.

"Așa după cum știți, în timpul weekendului am trecut de 100 000 de cazuri de COVID-19 în 100 de țări. Ne frământă că atât de multe persoane și țări au fost afectate, atât de repede. Acum că virusul a apărut în mai multe țări, ipoteza unei pandemii a devenit una reală. Cu toate acestea, ar fi prima pandemie din istorie care ar putea fi controlată. Ideea este că nu suntem la mila acestui virus.

Marele avantaj este cel al deciziilor pe care le luăm la nivel de Guvern, afaceri, comunități, familii, dar și individual. Asta poate influența traiectoria acestei epidemii. Trebuie să ne amintim că acțiunea rapidă poate încetini răspândirea virusului și poate preveni infecțiile. Mulți dintre cei care au fost infecțati se vor vindeca. Din 80 000 de cazuri în China, mai bine de 70% s-au vindecat. De asemenea este important să ne amintim că uitându-ne la numărul total de cazuri și la numărul de țări afectate nu înseamnă că avem o imagine de ansamblu.
Din toate cazurile raportate, 93% sunt doar în patru țări. Este o epidemie inegală la nivel global."
, a spus Directorul General al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit who.int.

Citeste si: Cei mai vulnerabili! Ce boli preexistente aveau italienii ucisi de coronavirus

Astfel, chiar dacă virusul are tendința de a se răspândi cu rapiditate, Organizația Mondială a Sănătății a ținut să menționeze că numărul celor care se vindecă de coronavirus este destul de mare, în pericol fiind în special persoanele în vârstă sau care suferă de alte boli.

Citeste si: Cel puţin un mort în urma unei explozii la o uzină chimică în Barcelona

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Alexandru Rafila: "Si cei cu un sistem imunitar foarte bun pot suferi leziuni pulmonare din cauza coronavirusului"

VIDEO Încep să se limpezească apele în PNL: Liderul senatorilor recunoaște că Florin Cîțu dă bani ca să cumpere voturile necesare pentru șefia în partid

Laurențiu Reghecamf surprins în vacanță cu adevărata amantă. Nu este Florentina Raiciu. Anamaria Prodan, reacție neașteptată

Coronavirus, bilantul la nivel mondial: 120.000 de infectari și 4.300 de decese. Ultimele cifre din Italia și China

Coronavirus - 30 de cazuri in Romania. Se intra in scenariul 2 al epidemiei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies