Vesti bune de la Nelu Tataru! A facut anuntul in urma cu putin timp: ''In a doua jumatate a lunii octombrie...''

Author: Oana Iosif
Actualizat: 21 sep 2020, 16:15
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, statistica despre cazurile de covid-19

Nelu Tataru a facut un anunt extrem de important pentru toti romanii. Acesta a spus ca in a doua jumatate a lunii octombrie cazurile de coronavirus vor merge pe o panta descendenta.

Ministrul Sanatatii a facut anuntul in urma cu putin timp, la Piatra Neamt. Vestea este una buna in contextul in care cazurile de infectare cu covid-19 au explodat in ultima perioada

Citeste si: Ludovic Orban a facut anuntul important pentru toti romanii: ''Carantinare de 14 zile''

Nelu Tataru, vesti bune pentru romani

"Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie.

Fiecare din aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă.

Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă"
, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ce s-a intamplat dupa deschiderea scolilor

Ministrul Sanatatii a spus ca abia la finalul lunii septembrie vom avea o statistica referitoare situatia de dupa deschiderea scolilor

"Deocamdată gestionăm toate cazurile şi cele care apar noi în urma testărilor. Dar reperele noastre rămân adresabilitatea la unităţile de primiri urgenţe, terapie intensivă şi numărul de decese", a spus ministrul Sănătăţii.