Vestea cea mare pentru cei cu pensii până în 2.500 de lei. Decizia luată de Guvernul României

Author: Madalina Maftei

Vestea cea mare pentru cei cu pensii până în 2.500 de lei. Decizia luată de Guvernul României

Sursa: PixaBay

Guvernul României vine cu vești bune pentru pensionarii cu pensii până în 2.500 de lei, după ce, miercuri, a dat undă verde unei hotărâri referitoare la biletele de tratament balnear. Cine sunt beneficiarii?

Este vestea momentului pentru pensionarii din România. Executivul a dat undă verde, miercuri, unei hotărâri referitoare la biletele de tratament balnear.

Au fost propuse peste 100.000 de bilete de tratament balnear.  Cine sunt beneficiarii

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a precizat la sfârșitul ședinței de Guvern de miercuri că pensionarii militari vor primi bilete pentru tratament balnear.

”Au fost modificate condiţiile specifice de ierarhizare şi de punctaj pentru a ierarhiza pensionarii militari şi persoanele beneficiare ale prevederilor actelor normative cu un caracter reparatoriu care solicită bilete de tratament balnear şi de recuperare”, a spus Dan Cărbunaru, miercuri seara.

Acesta a mai precizat că cei care vor beneficia de aceste bilete sunt pensionarii militari cu pensii cuprinse între 2.000

și 2.500 de lei.

 Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a pus în dezbatere publică, la începutul anului, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului biletelor de tratament balnear care se vor acorda în acest an. Potrivit proiectului, bugetul este de 200 de milioane de lei în 2022 și va acoperi 101.000 bilete la tratament balnear. 

Citeste si: Schimbări importante în privința concediilor și pensiilor! Ce decrete a semnat Klaus Iohannis

Proiectul înaintat spre aprobare Guvernului prevede că vor fi achiziționate 101.000 bilete la tratament balnear, din care maximum 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferența în alte unităţi de profil, prin contracte încheiate cu alți operatori economici. 

Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear și un sejur de 16 zile, vor fi repartizate pe 19 serii.

Pensionarii și asigurații sistemului public de pensii pot solicita bilete de tratament balnear, iar un procent de maximum 15% din numărul total de bilete va fi acordat, gratuit, celor care beneficiază de legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale. 

Casa Naţională de Pensii Publice distribuie și repartizează biletele.

Citeste si: Vești bune pentru angajații din industria energiei și extracției cărbunelui! Klaus Iohannis a aprobat reducerea vârstei de pensionare pentru aceștia

 

 

Carduri energie 2023: Când intră banii pentru prima tranșă? Ajutor de la stat de 1400 de lei pentru plata facturilor

 

 

 

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies