Veste uriasa pentru romani! Se reiau internarile si interventiile chirurgicale. Spitalele redeschid activitatea in ambulatoriu

,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a emis ordinul cu prevederile referitoare la reluarea activităţii spitalelor, documentul fiind publicat, vineri seară, în Monitorul Oficial.


In articol:

Se pot relua internările şi intervenţiile chirurgicale programate, dar şi activitatea în ambulatorii. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a stabilit că pacienţii care au avut coronavirus se externează după 2 probe negative şi nu mai stau izolaţi la domiciliu.

Ordinul pentru modificarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2 a fost publicat, vineri seară, în Monitorul Oficial.

Documentul prevede că, în funcţie de situaţia epidemiologică locală, se pot relua internările şi intervenţiile chirurgicale programate, precum şi activitatea din ambulatorii.

”În funcţie de situaţia epidemiologică locală, spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-COV 2 pot asigura, cu avizul direcţiilor de sănătate publică, asistenţa medicală şi pacienţilor non-Covid, în condiţiile existenţei circuitelor funcţionale complet separate, fără a fi necesară externarea/ transferarea tuturor pacienţilor internaţi către alte spitale”, se mai arată în document.

Ordinul prevede că pacienţii care au avut coronavirus se externează după 2 probe negative şi nu mai stau izolaţi la domiciliu 14 zile.

Externarea se face pe baza exudatului, la pacienţii la care starea clinică sugerează vindecarea sau la cei asimptomatici. Pentru cazurile severe, proba pentru test se ia din spută sau aspiratul bronşic, dar şi culturi microbiologice.

Decesele unor persoane care au avut două teste negative vor fi puse tot pe seama coronavirus, dacă clinicianul evidenţiază ”semne şi simptope înalt sugestive şi decesul este corelat cu evoluţia clinică determinată de Covid”.

În situaţia în care apare necesitatea clarificării cauzei decesului se indică examene pcr din ţesut pulmonar recoltat de către medicul specialist anatomie patologică sau medicină legală fără a fi necesară necropsia”, se arată în document.

Citeste si: Ministrul Sanatatii a dat vestea cea mare! Cand scapam de masca de protectie

Citeste si: Ministrul Sanatatii, vestea asteptata de toti romanii: cand revenim la viata normala

Citeste si: Nelu Tataru a facut anuntul: ce se intampla din toamna in Romania

 

Citește-ne pe
Citește și:

Toti romanii trebuie sa stie! Ce este obligatoriu sa facem cand iesim la terasa

Crește rata de infectare în București: 5 județe sunt în scenariul roșu

Demisie de răsunet în Guvern! Premierul Florin Cîțu a încercat să acopere rușinea

Foto - Ludovic Orban si alti demnitari, surprinsi cand beau, fumeaza si mananca in biroul de la Guvern

Horoscop zilnic 30 mai 2020: Unei zodii i se schimba viata la 180 de grade!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies