Nelu Tataru a facut anuntul: ce se intampla din toamna in Romania

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca, daca numarul cazurilor de coronavirus din Romania ramane mic, vom putea reveni la o viata cvasi-normala incepand cu luna august.


In articol:

Oficialul a adaugat ca, in cursul zilei de vineri, se va face o evaluare a ultimelor doua saptamani. Tinand cont ca numarul de cazuri are o panta descendenta, se va discuta despre reluarea anumitor activitati si conditiile in care se va putea face acest lucru.

”Suntem intr-un moment in care, daca pastram acelaşi trend, ne putem gandi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxari. Avem cam o saptamana de cand suntem pe acea panta descendenta. (…) În urmatoarea perioada ne gandim ca acele spitale suport care nu mai au cazuri sa le redam patologiei non-Covid”, a afirmat Nelu Tataru.

Citeste si: Masti gratuite pentru romani. Nelu Tataru: "Am aprobat masti de protectie pentru 2,3 milioane de persoane"

Nelu Tataru, despre deschiderea teraselor si plajelor

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a mai confirmat ca terasele vor fi deschise incepand cu data de 1 iunie, insa a subliniat ca masurile de precautie nu trebuie uitate si ca ele trebuie sa ramana.

Potrivit lui Nelu Tataru, accesul la terase se va face doar pe baza de rezervare iar clientii vor trebui sa respecte o distanta de siguranta. Nelu Tataru a mai adaugat ca autoritatile vor face regulat controale si recomanda administratorilor sa dezinfecteze mesele dupa fiecare client.

Oficialul a adaugat si ca, incepand din data de 15 iunie, ar putea fi redeschise plajele.

Citeste si: Veste buna pentru romani! Tarom reprogrameaza gratuit calatoriile planificate

"La sfarsitul acestei saptamani vom avea si evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare si vom putea spune si masurile de relaxare care vin de la 1 iunie. Deocamdata, stim destul de sigur ca vom redeschide terasele. Pot fi mai multe masuri, dar evaluarea se va face la sfarsitul acestei saptamani”.

"Tine doar de noi ce se va intampla in urmatoarea periodata. Evaluarea noastra, la 14 zile, ne-a aratat ca putem merge la un nou val de relaxari, dar asta nu inseamna ca terminam cu precautia. Precautia trebuie sa ramana, pastram aceeasi distantare sociala. (...) Este vorba despre distantarea intre persoane, nu intre grupuri.

"De aceea, recomandarile noastre vor fi si, ca masuri de precautie, acele programari si la terase, dar si la viitoarele deschideri ale restaurantelor... vor fi cu programare, nu vor fi locuri de asteptare, aglomerari. Sunt masuri pe care daca le respectam, vor urma si alte relaxari si, la un moment dat, vom renunta si la aceste precautii, dar gradual, progresiv. (...) Daca lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gandim sa deschidem si plajele”, a explicat ministrul.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate