Veste uriasa pentru pensionari: e vorba despre toti cei care au pensii mici! Cati bani vor incasa lunar de acum inainte

,

Legea pensiilor aduce o noua modificare importanta pentru pensionari.

Mai exact, senatorii au adoptat o hotarare potrivit careia nicio pensie nu va scadea dupa ce noua Lege a pensiilor va intra in vigoare.

Astfel, toate pensiile vor fi recalculate. Daca insa dupa recalculare suma obtinuta va fi mai mica decat cea incasata in prezent, pensia se va mentine la valoarea initiala.

Noua lege a pensiilor urmeaza sa intre in vigoare complet in data de 1 septembrie 2021.

Cum se calculeaza pensia dupa noua lege

Guvernul intentioneaza sa schimbe radical modul in care vor fi calculate pensiile incepand din 2021.

Astfel punctul de pensie va disparea si va fi inlocuit de punctul de referinta. Valoarea unui astfel de punct va fi data de raportul dintre punctul de pensie din 2020 inmultit cu 5%.

La final, valoarea unei pensii se va stabili dupa urmatorul calcul: numarul de puncte inmultit cu valoarea punctului de referinta.

Fiecare roman va avea un numar de puncte, in functie de cat a cotizat. In fiecare an contribuabilii vor putea afla cate puncte au acumulat.

Acestea nu sunt singurele noutati. Stagiul minim de cotizare va scadea la 25 de ani, atat la femei cat si la barbati. In plus, la stabilirea vechimii in munca vor fi luate in calcul si masteratul si doctoratul.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunt oficial despre pensii: ce se intampla din 2019 cu banii pensionarilor

Simonis tună și fulgeră după scrisoarea trimisă de Comisia de la Veneția: 'Preşedinţii celor două Camere nu au depus-o, au şovăit la întrebarea colegilor noștri

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Veste uriasa despre pensii: cine sunt romanii care vor primi pensie de 3.200 lei

Veste SOC de la Guvern! Iata ce pensii vor disparea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies