Anunt oficial despre pensii: ce se intampla din 2019 cu banii pensionarilor

Apar noi informatii referitoare la modul in care va fi facuta plata pensiilor incepand de anul viitor.

In urma cu o luna Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, spunea ca incepand cu anul 2019 plata pensiilor va fi facuta exclusiv pe card.

Eugen Teodorovici explica faptul ca, prin aceasta decizie, vor fi economisiti peste 600 de milioane de lei anual. Aceasta era valoarea contractului cu Posta Romana pentru expedierea pensiilor.

Masura urma sa afecteze aproximativ 3.2 milioane de pensionari. 2.17 milioane de pensionari incaseaza in prezent pensia in conturi bancare.

Recent Marius Budai, proaspat numit ca Ministru al Muncii, l-a contrazis pe Eugen Teodorovici. Potrivit oficialului aceasta masura nu va fi impusa, ci pensionarii vor avea dreptul sa aleaga felul in care isi vor incasa pensia.

"Cu siguranta va continua acest mod de a plati pensiile prin cont, pensionarii ridicand banii de la bancomate, dar va continua si plata prin Posta Romana.

"In ultima sedinta de Guvern am marit cuantumul sumei platite catre Posta Romana pentru serviciile noastre. Pensionarii vor avea optiunea de a alege", a afirmat Marius Budai.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate