Veste uriasa pentru mii de romani: ce se intampla cu pensia celor care au lucrat intre 1975 si 2001

Vesti excelente pentru mii de romani: vor avea pensii mai mari in scurt timp.

Mai exact, este vorba despre cei care au lucrat intre anii 1975 si 2001; acestia vor primi in plus la pensie un procent de 10%, potrivit ministrului Muncii, Marius Badai.

Oficialul a explicat ca aceasta marire vine ca o compensare a celui de-al 13-lea salariu, care s-a acordat in perioada respectiva. Potrivit lui Marius Badai, aceste drepturi salariale nu au fost incluse in calculul pensiei pana acum.

O alta veste buna vine pentru romanii care lucreaza in prezent in strainatate. Potrivit ministrului Muncii, acestia vor primi suplimentar la pensie un punctaj calculat pentru perioada in care au lucrat in afara.

"Pentru pensie se poate cupla stagiul de cotizare dintr-un stat al UE in alt stat membru UE si se acorda punctaj si valoare doar pentru perioada lucrata in acel stat.

"Daca in Romania o persoana a lucrat 10 ani de zile dar pentru pensie are nevoie de 15 ani minim vechime va putea utiliza vechimea stagiului de cotizare din alt stat membru al UE dar va primi punctaj strict pe ce a contribuit la statul respectiv", a declarat Marius Budai.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies