Vesti bune! Se DUBLEAZA alocatiile copiilor! Cand are loc schimbarea

In urma deciziei luate dupa o sedinta de urgenta intre Liviu Dragnea si grupurile parlamentare ale PSD, majorarea alocatiilor copiilor ramane valabila, dar se va schimba sursa de finantare. In urma deciziei luate dupa o sedinta de urgenta intre Liviu Dragnea si grupurile parlamentare ale PSD, Majorarea alocatiilor copiilor ramane valabila, dar se va schimba sursa de finantare.

Amendamentul PNL prevedea ca sursa de finantare fondul pensiilor speciale. Majorarea alocatiei copiilor cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei, va intra in vigoare incepand cu 1 martie.

Dupa ce parlamentarii au adoptat un amendament al PNL care prevede majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 84 lei la 150 de lei, bani luati din excedentul inregistrat de Bugetul asigurarilor sociale, avut loc o sedinta fulger la grupul PSD, in pauza de consultari. Revenind in plen, Liviu Dragnea a propus modificarea sursei de finantare, astfel liderul PSD propune ca banii pentru majorarea alocatiilor de stat pentru copii sa fie luati prin cresterea deficitului bugetar de la 2.55% la 2.76%.

Citeste si: Prognoza meteo ANM! Canciula lovește România în weekend! Zonele din țară transformate în cuptor - capital.ro

„Un amendament demagogic este un amendament care nu poate fi pus in aplicare, care a fost facut de oameni care habar nu au de regulile si legislatia financiar bugetara si l-au facut fara sa se gandeasca ca ar putea fi adoptat, urmand ca ulterior intr-adevar banii sa nu ajunga la copii pentru ca nu exista sursa de finantare. (...) Va multumesc pentru acest vot, pentru ca abia acum exista bani reali pentru majorarea alocatiilor pentru copii, restul e circ”, a sustinut Liviu Dragnea, in plen, la debaterea bugetului de stat pentru anul 2019, potrivit mediafax.ro.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies