Veste tragică în lumea sportului! Matija Sarkic a murit în a doua zi de Euro, după ce a jucat impecabil în meciul Belgia-Muntenegru. Tânărului portar i s-a făcut rău în camera de hotel

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 26 iun 2024, 14:19

Veste tragică în lumea sportului! Matija Sarkic a murit în a doua zi de Euro, după ce a jucat impecabil în meciul Belgia-Muntenegru. Tânărului portar i s-a făcut rău în camera de hotel

Sursa: Matija Sarkic Instagram

Matija Sarkic, portarul echipei Millwall și al naționalei Muntenegrului, a decedat la doar 26 de ani. Tragedia s-a petrecut la zece zile după ce Sarkic a avut o prestație remarcabilă în meciul Muntenegru - Belgia, încheiat cu scorul de 0-2.

Pe 5 iunie, Matija Sarkic a avut una dintre cele mai bune evoluții ale carierei sale, reușind câteva intervenții spectaculoase împotriva unei puternice echipe belgiene. Deși Muntenegru a pierdut acel meci, prestația portarului a fost foarte apreciată. După acel meci, Sarkic a rămas în cantonamentul echipei naționale.

Matija Sarkic a murit la vârsta de 26 de ani

Tragedia s-a produs sâmbătă dimineață, când lui Sarkic i s-a făcut brusc rău în camera de hotel unde se afla alături de colegii săi.

Portarul s-a prăbușit la podea și, în ciuda intervenției rapide a ambulanței și a medicilor, nu a mai putut fi salvat. În jurul orei 6:30, medicii au anunțat decesul lui Matija Sarkic, transmite gsp.

Citește și: Tânăr găsit mort într-un bazin de înot din Timișoara! Manevrele de resuscitare au fost în zadar

Mesajul transmis de clubul pentru care juca Sarkic

Millwall, clubul pentru care juca în Championship, a transmis un mesaj dureros după dispariția subită a portarului. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”

„Suntem cu toţii devastaţi să anunţăm decesul lui Matjia Sarkic, care ne-a părăsit la 26 de ani. Toţi cei de la club îi transmitem familiei îndurerate tot sprijinul nostru, în aceste momente de o profundă tristeţe”, scrie în comunicatul Millwall.

Citește și: A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer

Sarkic a fost crescut la academia de juniori a clubului Anderlecht și a ajuns în Anglia la vârsta de 17 ani, fiind transferat de Aston Villa. Între 2017 și 2020, a fost împrumutat la mai multe echipe din ligile inferioare engleze pentru a acumula experiență și a-și demonstra valoarea.

În 2020, Sarkic a fost transferat la Wolverhampton Wanderers, dar nu a primit multe șanse de joc și a ajuns în cele din urmă la Millwall.

Paradoxal, se afla în cel mai bun sezon al carierei sale, apărând în 33 de meciuri și contribuind la evitarea retrogradării echipei sale.

Ultima sa apariție pentru echipa națională a fost pe 5 iunie, în amicalul cu Belgia.

Drum lin spre cer, Matija Sarkic!