Veste REA pentru toti soferii! Asigurarea RCA se va scumpi din nou

,

Majoritatea asiguratorilor avizati sa vanda polite de raspundere civila auto au anuntat ca vor opera scumpiri.

 

Veste REA pentru toti soferii! Asigurarea RCA se va scumpi din nou
Majoritatea asiguratorilor avizati sa vanda polite de raspundere civila auto au anuntat ca vor opera scumpiri. Procentele avansate, ca medie, sunt relativ mici insa impactul real asupra buzunarului celor mai multi soferi va fi unul substantial.
"Nu cred ca, pe medie, vom mai vedea scumpiri mai mari de 10-15% pentru RCA pana la finele acestui an”, spune Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari, organizatia reprezentativa a brokerilor.
Mediile sunt insa inselatoare intrucat ele includ atat companiile care se bazeaza aproape exclusiv pe polita RCA cat si pe cele care au anuntat  ca nu mai sunt atat de interesate de acest sector motiv, pentru care practica deja preturi mari.
“Problema nu este cu cat se va scumpi RCA  pe medie ci cu cat va scadea diferenta dintre cele mai mici si cele mai mari preturi. Eu cred ca aceste intervale ar trebui sa fie de maximum 50%, ori in prezent ele sunt si de 300%”, detaliaza Andriescu. Este de asteptat ca cele 3-4 societati de asigurare care practica preturi cu mult sub media pietei sa opereze majorari substantiale, iar acest lucru inseamna ca majoritatea soferilor vor fi loviti serios din moment ce, in mod natural, ei opteaza pentru variantele RCA cele mai ieftine. Concret, Astra, Carpatica, Euroins si City Insurance au adunat, anul trecut, peste 70% din primele brute subscrise pe RCA, iar ultimele trei au afaceri aproape exclusiv in aceasta zona.
Mai mult, cele patru companii au avut de-a lungul timpului diverse probleme cu ASF iar Astra si Carpatica se afla chiar in proces de redresare financiara in timp ce Euroins este singura firma de asigurare careia i s-a ridicat, la un moment dat, dreptul de a vinde RCA.
Mediile sunt inselatoare. Cu cat se scumpeste RCA in realitate
Asadar, cine vrea sa isi faca o idee asupra nivelului scumpirilor viitoare ar trebui sa se uite mai degraba la diferenta dintre cele mai mici preturi si restul “plutonului” decat la cifrele vehiculate in piata ca scumpiri medii. Concret, in acest moment, Astra Asigurari percepe unui tanar sub 25 de ani care conduce un Logan cu capacitate de 1,6 litri, o prima anuala de aproximativ 1.400 de lei, in timp ce media pietei se situeaza undeva la 2.200 de lei.
Este de asteptat, asadar, ca, in acest caz, pretul sa creasca cu aproximativ 800 de lei sau  aproximativ 60%. Pentru persoanele cu experienta la volan, cresterile vor fi ceva mai mici. Astfel, in acest, moment, diferenta intre cel mai mic pret oferit pe piata unui sofer cu varsta peste 50 de ani care conduce acelasi Logan, si pretul mediu, este de doar 20%.

Procentele avansate, ca medie, sunt relativ mici insa impactul real asupra buzunarului celor mai multi soferi va fi unul substantial.

"Nu cred ca, pe medie, vom mai vedea scumpiri mai mari de 10-15% pentru RCA pana la finele acestui an”, spune Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari, organizatia reprezentativa a brokerilor.Mediile sunt insa inselatoare intrucat ele includ atat companiile care se bazeaza aproape exclusiv pe polita RCA cat si pe cele care au anuntat  ca nu mai sunt atat de interesate de acest sector motiv, pentru care practica deja preturi mari.

Problema nu este cu cat se va scumpi RCA  pe medie ci cu cat va scadea diferenta dintre cele mai mici si cele mai mari preturi. Eu cred ca aceste intervale ar trebui sa fie de maximum 50%, ori in prezent ele sunt si de 300%”, detaliaza Andriescu. Este de asteptat ca cele 3-4 societati de asigurare care practica preturi cu mult sub media pietei sa opereze majorari substantiale, iar acest lucru inseamna ca majoritatea soferilor vor fi loviti serios din moment ce, in mod natural, ei opteaza pentru variantele RCA cele mai ieftine. Concret, Astra, Carpatica, Euroins si City Insurance au adunat, anul trecut, peste 70% din primele brute subscrise pe RCA, iar ultimele trei au afaceri aproape exclusiv in aceasta zona.

Mai mult, cele patru companii au avut de-a lungul timpului diverse probleme cu ASF iar Astra si Carpatica se afla chiar in proces de redresare financiara in timp ce Euroins este singura firma de asigurare careia i s-a ridicat, la un moment dat, dreptul de a vinde RCA.Mediile sunt inselatoare. Cu cat se scumpeste RCA in realitateAsadar, cine vrea sa isi faca o idee asupra nivelului scumpirilor viitoare ar trebui sa se uite mai degraba la diferenta dintre cele mai mici preturi si restul “plutonului” decat la cifrele vehiculate in piata ca scumpiri medii. Concret, in acest moment, Astra Asigurari percepe unui tanar sub 25 de ani care conduce un Logan cu capacitate de 1,6 litri, o prima anuala de aproximativ 1.400 de lei, in timp ce media pietei se situeaza undeva la 2.200 de lei.

Este de asteptat, asadar, ca, in acest caz, pretul sa creasca cu aproximativ 800 de lei sau  aproximativ 60%. Pentru persoanele cu experienta la volan, cresterile vor fi ceva mai mici. Astfel, in acest, moment, diferenta intre cel mai mic pret oferit pe piata unui sofer cu varsta peste 50 de ani care conduce acelasi Logan, si pretul mediu, este de doar 20%.

Aici poti afla mai multe!

 

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania

FOTO Paula: prima reactie dupa ce a fost eliminata de la "Puterea Dragostei" - "Sa stea linsitite cobrele astea"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies