VESTE PROASTA: Pretul painii ar putea creste din cauza scumpirii cerealelor

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:24

Producatorii din agricultura si industria alimentara nu anticipeaza majorari de preturi de peste 5% la carne, in perioada urmatoare, dar au anuntat ca produsele de panificatie se vor scumpi intrucat cerealele din recolta veche sunt in continuare foarte scumpe.

"Majorarile de preturi la carne nu sunt proprii acestui sezon. Nu cred ca vom asista la majorari substantiale de preturi la carne. Cand spun substantiale, ma refer la 5%, 5% pentru mine este o crestere substantiala de pret. Intuim cresteri de pret in piata produselor de panificatie pentru simplul motiv ca cerealele din recolta veche sunt in continuare foarte scumpe, iar cele noi nu aparut inca", a declarat marti Alexandru Jurconi, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro.


El a aratat ca toate celelalte input-uri pentru industria carnii sunt in urcare, pe fondul majorarii preturilor cerealelor. Jurconi a mentionat ca atunci cand preturile cresc cu un anumit procent, cererea scade proportional.

"Revenirea la un plafon de consum anterior este dificila si costa mai mult decat sa cresti pretul respectiv. De aceea procesatorii nu cresc preturile", a spus presedintele Pro Agro.

Sursa: Mediafax

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies