Veste extraordinară pentru toți elevii! Vacanța de Crăciun va fi mai lungă

Iarna se apropie cu pași repezi și aduce vești bune pentru elevii și studenții din întreaga țară, întrucât vor avea parte de trei săptămâni de pauză, spre deosebire de anii precedenți


In articol:

Conform structurii anului școlar 2019-2020 anunțate de Ministerul Educației, vacanța este programată în perioada 21 decembrie-11 ianuarie.

Elevii vor avea trei săptămâni libere de Sărbători

Totodată, în situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climatice și de specificul zonei și al școlii, inspectoratele școlare județene pot aproba, la cererea conducerii unităților de învățământ, modificări ale structurii anului școlar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare.

Citeste si: ANM, avertizări sumbre despre vreme! Se schimbă temperaturile radical

În ceea ce privește recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situații obiective de urgență, precum intemperii, epidemii, calamități, aceasta nu se poate realiza în perioada vacanțelor școlare. După ce vor reveni din vacanță de iarnă, elevii își vor începe cursurile din semestrul II, care este cuprins în perioada 13 ianuarie – 13 iunie 2020.

„Structura anului școlar cuprinde semestrul I (9 septembrie – 20 decembrie 2019) şi semestrul al II-lea (13 ianuarie – 12 iunie 2020). Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel:

vacanţa de iarnă (21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020)

vacanţa de primăvară (4 aprilie – 21 aprilie 2020)

vacanţa de vară (13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021)

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate