Veste buna pentru Liviu Dragnea! Ce decizie a primit din partea instantei

,
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea poate munci in inchisoare

Liviu Dragnea a primit o decizie favorabila in instanta, intr-unul dintre procesele sale.


In articol:

Decizia are legatura cu contestatia in instanta depusa de Liviu Dragnea la interdictia de a munci in inchisoare.

Liviu Dragnea a sustinut ca i se incalca drepturile. Munca in inchisoare iti reduce din zilele pe care le petreci in detentie in urma unei condamnari.

„În baza art.

29 alin. 5 din Legea 47/1992 respinge, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate, invocată de petentul Dragnea Nicolae Liviu. În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 684/I9.08.2O20 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea nr. 254/2013, în perioada 02.07.2020 – 15.09.2020″, se arata in decizia instantei.

Una buna, una rea

Intr-un alt proces in care a fost implicat, Liviu Dragnea a primit o decizie defavorabila. Este vorba de procesul legat de interviul pe care Dragnea l-a dat din penitenciar la un post TV.

„În baza art. 104 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul Penitenciar Bucureşti Rahova împotriva încheierii nr.

591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova.
Reţine în sarcina intimatului Dragnea Nicolae Liviu săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de dispoziţiile art. 81 lit.l) şi dispoziţiile art. 82 lit q) din Legea nr. 254/2013. Menţine sancţiunea disciplinară aplicată intimatului, astfel cum a fost redusă prin încheierea nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova”, au decis judecatorii.

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea mai are de stat in detentie

Art.

81 lit.l) din Legea nr. 254/2013 prevede: „Persoanele condamnate au următoarele obligaţii: (…) să respecte orice altă obligaţie care rezultă din prezenta lege, din regulamentul de aplicare a acesteia, din ordinele şi deciziile emise în baza acestora şi din Regulamentul de ordine interioară al penitenciarului”, iar art. 82 lit.q) stipulează: „Persoanelor condamnate le sunt interzise: (…) utilizarea în mod necorespunzător sau în alte scopuri a bunurilor puse la dispoziţie de administraţia penitenciarului”.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la sfarsitul lunii mai 2019 la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Fostul presedinte al PSD a fost gasit vinovat de catre instanta in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop miercuri, 16 septembrie. O zodie scapă de problemele financiare

Omul și locul: Concurență slabă pentru cele peste 8.600 de posturi de director de școală

România în stare de șoc! Un milionar celebru s-a sinucis! S-a împușcat în gură! Ce l-a determinat să facă acest gest oribil

Veste buna in lupta cu coronavirusul! Cand va fi disponibil vaccinul

Lupta mare intre fete pentru noul intrat, Seba! Ce i-a spus Madalina in camera rosie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies