Vedetele Kanal D, alături de copiii cu autism

,

Ilinca Vandici, George Tănase și Bella Santiago au participat la crosul organizat de Asociația Învingem Autismul, în Capitală


In articol:

Ilinca Vandici și George Tănase, îndrăgitele vedete Kanal D, s-au alăturat sutelor de oameni care au participat la crosul caritabil organizat weekendul acesta de Asociația  Învingem Autismul. Din dorința de a veni în sprijinul copiilor diagnosticați cu autism, Ilinca Vandici, George Tănase și Bella Santiago au răspuns cu bucurie invitației de a susține acest demers umanitar, bucurându-se, totodată, de o experiență inedită.

Vedetele Kanal D, alături de copiii cu autism

“De data aceasta este vorba de mai mult decât sport, este vorba despre empatie, toleranță, despre lucrurile pe care ar trebui să le facem în fiecare zi pentru semenii noștri, pentru oamenii din comunitatea noastră, și de data aceasta, în special, pentru copiii cu autism, dar și pentru părinții lor. (…) Este important ca atât copiii cât și părinții lor să știe că nu sunt singuri, că suntem lângă ei, alături de ei, și facem tot ce putem ca să ii ajutăm”,  spune Ilinca Vandici.

George Tănase, simpaticul matinal de la “Dimineața cu noi” a participat cu drag și inima deschisă la acest eveniment cu scop caritabil.

“Este o inițiativa foarte frumoasă, foarte interesantă, cu foarte mulți copii entuziasmați și plini de viață. (…) Noi încercăm să facem tot ce putem, să sprijinim, să aducem un suflu plin de viață acestor copii”,  a mărturisit matinalul.

Și cântăreața Bella Santiago s-a alăturat evenimentului caritabil, artista venind însoțită de întreaga familie. 

“Mi s-a părut foarte tare să fim alături de copiii cu autism. Mă bucur foarte mult că sunt aici, mi-am adus și fetița, și am venit și cu soțul meu  😊. Ne-am bucurat să fim aici!”,  a spus Bella Santiago.

Mai multe detalii despre inițiativa Asociației  Învingem Autismul  ne-a oferit Iuliana Ghidu, director executiv al Centrului.

“Această activitate face parte dintr-un proiect mai mare, cu o durata de 6 luni; copiii cu autism duc comunitatea acolo unde nu a mai dus-o nimeni, iar în cadrul acestui proiect noi am reușit să ducem 23 de copii într-o tabără de antrenament și activitate fizică, la munte, unde au avut și piscină, și au putut să se bucure și de activitate la piscină, zi de zi. De asemenea, am avut cursuri de înot pentru copiii cu autism și 23 de copii, timp de 6 luni de zile au participat la 4 ore/săptămâna de înot. Acum avem acest minunat cros!”.  

Care este mesajul pe care Asociația  Învingem Autismul  dorește să îl transmită cu fiecare acțiune pe care o organizează, ne-a spus Ileana Tescan, psihoterapeut, coordonatorul centrului.

“Noi milităm pentru integrarea tuturor persoanelor cu autism și aducerea acestor oameni în comunitate. Milităm pentru coeziune socială și ne dorim foarte mult ca oamenii să înțeleagă toate problemele și provocările pe care le au membrii comunității vulnerabili.”

Despre Asociația Învingem Autismul

Asociația  Învingem Autismul, înființată în anul 2009, are scopul de a îmbunătăți viața persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional, prin servicii psihologice, integrare în societate, creșterea gradului de independență și facilitarea accesului la educație. 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Patriarhul Kirill, promisiune uluitoare pentru rușii care pleacă la război: ,,Acest sacrificiu spală toate păcatele”

Cine este blonda seducătoare care rupe șoselele din Marea Britanie la volanul TIR-ului (Foto)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cine e femeia de 56 de ani însărcinată cu copilul fiului ei. Gestul care a stârnit reacții controversate pe internet: „Ești o femeie bolnavă”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies