Vedetele din afară adoră aceste diete! Tu le-ai încercat?

Author: Oana Iosif

Cu toții ne dorim ocazional să slăbim câteva kilograme, să ne tonifiem corpul și să ne simțim mai ușori. Constant apar noi diete, iar vedetele de la Hollywood sunt adesea primele persoane care le încearcă.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele diete pe care le folosesc vedetele pentru pierderea în greutate, detoxifiere și tonifiere, ți-am pregătit o listă cu ultimele tendințe în materie de diete.

1. Dieta vegană

În ultimii ani, tot mai multe persoane îmbrățișează un stil de viață vegan, care presupune eliminarea tuturor produselor de origine animală din alimentație, sau vegetarian, care presupune eliminarea cărnii, în timp ce produsele precum ouăle și lactatele sunt permise.

Printre vedetele care au ales acest stil de viață se numără legendarul cuplu Beyoncé și Jay-Z, iar recent li s-a alăturat actorul și cântărețul cu un fizic de invidiat, Zac Efron.

Contrar aparențelor, o dietă vegană echilibrată poate fi sănătoasă și bogată în proteine, oferindu-i organismului toți nutrienții necesari.

Odată cu popularitatea dietei au apărut și în țara noastră din ce în ce mai multe produse dedicate veganilor și vegetarienilor în marile lanțuri de magazine. O dietă vegană și bogată în nutrienți poate fi costisitoare, însă poți găsi reduceri masive la aceste produse fiind la curent cu noutățile din cataloagele online cu oferte, Kaufland fiind magazinul care se remarcă cu cele mai mici prețuri și cea mai diversă gamă de produse vegane și vegetariene.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Zac Efron (@zacefron)

 

 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

2. Postul intermitent

Postul intermitent este o adevărată tendință în nutriție și presupune reducerea aportului caloric al organismului pentru perioade limitate de timp, care sunt alternate cu consumul normal de alimente.

Cea mai populară metodă de post intermitent este regula 16/8, care presupune eliminarea a până la 25% din consumul zilnic de calorii. Regula este să nu consumi alimente timp de 16 ore pe zi și să iei toate mesele în cele 8 ore rezervate pentru a te alimenta. Acest regim nu interzice nicio categorie de alimente, deci poți mânca orice îți dorești în decursul celor 8 ore pe care le ai la dispoziție.

Acest tip de dietă se poate repeta de câteva ori pe săptămână sau chiar zilnic, timp de o lună. Se consideră că postul intermitent poate reduce factorii de risc pentru boli precum diabetul, afecțiunile cardiovasculare sau cancerul. Cu toate acestea, postul intermitent prelungit mai mult de câteva luni nu este recomandat, pentru că poate avea efecte negative asupra organismului.

Printre vedetele care au îmbrățișat deja acest regim se numără Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Terry Crews sau Kourtney Kardashian.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

 

 

3. Dieta cu 5 factori

Această dietă bazată pe metodele lui Harley Pasternak, celebru guru de fitness, și face furori în rândul vedetelor internaționale, precum Ariana Grande, Kanye West, Kim Kardashian, Rihanna, Orlando Bloom, Mandy Moore și Jimmy Fallon.

Regula este cât se poate de simplă și totul se învârte în jurul numărului cinci: cinci săptămâni, cinci mese pe zi și cinci minute pentru prepararea meselor. Fiecare masă include cinci componente sănătoase: fibre, proteine, grăsimi sănătoase, carbohidrați și o băutură fără zahăr.

Spre deosebire de alte diete, dieta cu 5 factori se concentrează mai mult pe mâncat sănătos decât pe reducerea caloriilor, iar cele cinci mese pe zi oferă o senzație de sațietate de durată.

Nu uita, indiferent de tendințe, este important să ai grijă de sănătatea ta. Consultă un medic nutriționist, nu face schimbări drastice și ascultă-ți corpul când vine vorba de a încerca o nouă dietă! Printre cele mai cunoscute și răspândite este cea vegetariană, despre care poți să descoperi mai multe citind articolul acesta.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Orlando Bloom (@orlandobloom)