Vecina lui Petrică Mîțu Stoian a rupt tăcerea! Ce făcea, de fapt, artistul atunci când mergea la casa părintească

,
Petrică Mîțu Stoian

Ce făcea Petrică Mîțu Stoian atunci când mergea la casa părintească.

[Sursa foto: Facebook Petrică Mîțu Stoian]

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață la 61 de ani, luând prin surprindere întreaga lume muzicală românească și fanii.


In articol:

La mai bine de o lună de zile de când a murit, vecina regretatului Petrică Mîțu Stoian din Isverna, județul Mehedinți, a dezvăluit ce făcea cântărețul atunci când mergea la casa părintească.

Citeste si: Imagini inedite cu Petrică Mîțu Stoian și Niculina Stoican. Cum arătau cei doi când erau tineri

Ce făcea, de fapt, Petrică Mîțu Stoian atunci când mergea la casa părintească

Vecina Lia, o femeie care a copilărit alături Petrică Mîțu Stoian, a povestit, pentru  Fanatik, ce făcea artistul atunci când mergea la casa părintească.

CasaPetrică Mîțu Stoian

Casa natală a lui Petrică Mîțu Stoian

[Sursa foto: Romania TV]

Casa natală a lui Petrică Mîțu Stoian este situată în Isverna, județul Mehedinți, într-un loc idilic, dar uitat de lume. Locurile natale au fost mereu sursă de inspirație pentru regretatul artist.

"Petrică a fost, ultima oară, de Paște. A stat câteva zile pe aici. A făcut parastasul părinților, a împărțit de aici și, apoi, a plecat la Oțelu Roșu, la un alt parastas, al nepotului lui dinspre soră. Era bine pe atunci" , a povestit vecina artistului.

Citeste si: Care era, de fapt, relația dintre Petrică Mîțu Stoian și familia impresarului Doru Gușman: „Datorită acestei familii a cunoscut multe realizări”

Cei care s-ar ocupa de casa lui Petrică Mîțu Stoian sunt nepoții lui.

”Ei au venit pe aici, au închis tot. Au un birt în centru, aici, în Izverna. Nu i-am mai văzut de multă vreme pe aici, dar se ajunge greu până sus și nu au de ce să vină”  

Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian la casa părintească.

[Sursa foto: Romania TV]

Femeia a mai mărturisit că Petrică Mîțu Stoian iubea locul unde s-a născut și a avut grijă să nu ajungă în paragină.

"A pus copaci, a pus căpșuni. E adevărat, nu era el cel care se ocupa de ele, dar a avut grijă de loc, Petrică iubea locul acesta, de aceea a și investit aici. Când voia să se relaxeze, dădea o fugă pe aici. I-a adus și pe prietenii lui pe aici, se distrau, se relaxau".

Lia, vecina lui Petrică Mîțu Stoian, a rememorat perioadele cel mai frumoase din viața lor petrecută în Isverna.

"Mergeam, mai ales în vremea asta, la colindat. Da, ne lua și pe noi, chiar dacă eram mai mici decât el. Era un om tare bun, nu l-am văzut să facă vreodată vreo răutate, vreo năzdrăvănie, așa cum făceau toți copiii", a spus ea.

Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian la casa natală.

[Sursa foto: Romania TV]

Femeia a mărturisit că Petrică Mîțu Stoian cânta de când era copil, dar nu i-a sesizat talentul prietenului său de joacă.

"Cânta pe atunci, ca noi toți, când mergea cu oile la păscut. Dar nu mi se părea, pe atunci, că era așa mare cântăreț. El a început să cânte târziu, după ce a plecat să lucreze în mină. Normal, când am auzit cum cântă, când s-a făcut mare, îl ascultam cu drag, avea o voce deosebită, îl recunoșteai dintr-o mie", mai spune femeia pentru sursa citată.

Citeste si: Ce a făcut Petrică Mîțu Stoian chiar înainte să moară. Toți au rămas muți de uimire: ”Am pielea de găină”

Cu mare regret, vecina Lia recunoaște că se teme că lucrurile se vor complica când vine vorba de casa și livada regretatului cântăreț de muzică populară.

”Cine credeți că o să mai aibă grijă de casă? Păi, nepoții au treabă cu birtul din sat, nu cred că o să stea să îngrijească casa. Încet-încet, se va strica, mai ales dacă nu se va da drumul la căldură peste iarnă. Aici, iernile sunt grele și lungi, și e frig tare. Se va strica fără să fie locuită casa.

Primăvara nu va fi problemă, vara nici atât, că vor mai veni, probabil, să aibă grijă de livadă, de căpșuni. Dar nu va mai sta nimeni, din ce înțeleg, în casa lui”, mai spune vecina Lia.

Petrică Mîțu Stoian

Casa natală a lui Petrică Mîțu Stoian

[Sursa foto: Fanatik]

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, adevărul despre relația artistului cu impresarul său. Detalii neștiute despre cei doi au ieșit la iveală: "În spate mai este o...

Rușii surprinși de dârzenia ucrainenilor: `Înaintau ca nebunii. Am tras în ei tot ce aveam și ei tot înaintau. Părerea mea e că erau drogați`

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Prima reacție a surorii lui Petrică Mâțu Stoian, după ancheta de la clinica privată: "A murit cu zile"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies