Varianta Delta a virusului Covid se răspăndește cu rapiditate în Europa. Autoritățile au decis carantinarea cetățenilor care vin din această țară

,
Varianta Delta a virusului Covid se răspăndește cu rapiditate în Europa
Autoritățile au decis carantinarea cetațenilor care vin din această țară[Sursa foto: PixaBay]

O adevărată răscoală a pornit la nivel european, cancelarul Germaniei, Angela Merkel a propus carantinarea cetățenilor care vin din țări cu rata de infectare ridicată cu mutația Delta.


In articol:

Angela Merkel a propus autorităților europene carantinarea persoanelor care circulă prin Europa și provin din zone cu rata de infectare ridicată cu mutația Delta a virusului Covid.

Carantinarea persoanelor care provin din zone cu rata de infectare ridicată cu mutația Delta

Cancelarul Germaniei a făcut un apel către autoritățile din statele europene și le sfătuiește să ia măsuri de preîntâmpinare a răspândirii variantei Delta a virusului Covid prin impunerea carantinei cetațenilor care vin din Marea Britanie, potrivit Reuters.

Varianta Delta a virusului Covid se răspăndește cu rapiditate în Europa
Angela Merkel, semnal de alarmă către statele europene[Sursa foto: PixaBay]

”În țara noastră, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină – dar asta nu este valabil în fiecare țară din Europa, și asta este ceea ce aș vrea să văd”, a declarat Angela Merkel în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului.

Noua variantă Delta a virusului a fost descoperită pentru prima dată în India și s-a răspândit ușor și în alte țări. Această nou versiune ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de pe continent până în luna august a acestui an, potrivit Agenției Uniunii Europene pentru controlul bolilor.

În Marea Britanie, această nouă variantă Delta este deja responsabilă pentru 90% din cazurile de Covid-19, iar numărul cazurilor a crescut promițător, mai ales, în rândul persoanelor nevaccinate și a celor care s-au imunizat doar cu prima doză.

Astfel, guvernu britanic a amânat ridicarea restricțiilor care era planificată pentru 21 iunie.

Citeste si: Vesti proaste: Germania extinde restrictiile sociale pana pe 10 mai, nu pe 4 mai, asa cum era stabilit initial

Angela Merkel a cerut UEFA să acționeze responsabil în cazul meciurilor de la EURO20 care vor fi găzduite de Marea Britanie

Cancelarul Germaniei a cerut, recent, UEFA să acționeze responsabil în cazul meciurilor EURO20 care vor fi găzduite de Marea Britanie, țară care se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de cazuri cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2.

Varianta Delta a virusului Covid se răspăndește cu rapiditate în Europa
Angela Merkel propune carantinarea persoanelor care vin din Marea Britanie[Sursa foto: PixaBay]

”Sper că UEFA va trata situaţia în mod responsabil. Nu cred că ar fi bine dacă stadioanele de acolo ar fi pline”,  a declarat Merkel presei după o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Agerpres.

Citeste si: Angela Merkel si Ursula von der Leyen se vaccineaza anti-COVID-19! Iata cu ce vaccin a fost deja imunizata Presedinta Comisiei Europene!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Angela Merkel si Ursula von der Leyen se vaccineaza anti-COVID-19! Iata cu ce vaccin a fost deja imunizata Presedinta Comisiei Europene!

Ministrul Mediului nu mai vrea mașini vechi aduse în România. Peste 200.000 de astfel de autovehicule au intrat în țară anul acesta

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Angela Merkel a propus un plan în trei etape pentru a ridica restricțiile din Germania. Iată cu ce propunere a venit Cancelarul german

Vesti proaste: Germania extinde restrictiile sociale pana pe 10 mai, nu pe 4 mai, asa cum era stabilit initial

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies