Vânzarea de alcool, interzisă până pe 15 ianuarie și circulația pe timpul nopţii, interzisă între orele 21 și 6 dimineaţa. Unde se aplică măsurile?

,
restricții africa de sud
Măsurile luate de autoritățile din Africa de Sud[Sursa foto: unsplash]

Noi restricții înainte de sărbători într-o zonă foarte afectată de pandemia de coronavirus. Ce au decis autoritățile?

Vaccinul împotriva noului coronavirus a început să fie administrat la nivel mondial, dar cu toate acestea, reprezentanții autorităților atenționează că va mai trece o perioadă până vor putea fi observate efectele acestuia, motiv pentru care va fi nevoie în continuare de respectarea unor reguli stricte.

Restricții dure înainte de Revelion. Ce țară a impus noi măsuri pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus?

Africa de Sud a trecut de un milion de cazuri de coronavirus, iar pentru a ține sub control situația, autoritățile au luat decizia de a introduce un nou set de restricții, chiar înainte de Revelion. Astfel, potrivit informațiilor făcute publice de președintele Cyril Ramaphosa, vânzarea de alcool va fi interzisă până pe 15 ianuarie, cel puțin, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile publice, iar circulația pe timpul nopții va fi interzisă între orele 21 și 6 dimineața.

Noile măsuri au fost luate pentru a gestiona cât mai bine criza provocată de noul coronavirus. Dacă până acum oamenii nu aveau voie să mai iasă din case după ora 23, autoritățile au decis să extindă intervalul de timp, astfel că interdicția se aplică începând cu ora 21:00. Excepție de la regulă vor face persoanele care lucrează în domeniul sănătății, acestea având permisiunea de a părăsi domiciliul indiferent de oră.

Citeste si: Ce date personale va conţine adeverinţa de vaccinare anti-COVID

În ceea ce privește comercializarea băuturilor alcoolice, autoritățile au menționat că decizia de a interzice vânzarea acestora a fost luată pentru a reduce numărul accidentelor rutiere, dar și cel al cazurilor de violență domestică care în această perioadă sunt frecvente din cauza consumului excesiv de alcool. Reprezentanții autorităților au menționat că astfel de cazuri ar putea duce la o aglomerare a spitalelor care deja funcționează la capacitate maximă, potrivit digi24.ro.

Circulația în timpul nopții, interzisă între orele 21-6
Circulația în timpul nopții, interzisă între orele 21-6[Sursa foto: unsplash]

Deși va fi interzisă vânzarea de alcool până pe 15 ianuarie, barurile și restaurantele nu se vor închide, dar vor funcționa după un program mai scurt, decizie luată pentru a veni în sprijinul economiei.

Citeste si: Femeile cu acid hialuronic in buze, reacţii adverse la vaccinul anti-COVID-19! Anunțul făcut de experți

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Theo Rose, infectată cu Coronavirus! Prin ce a trecut artista

Gazul azer ia locul gazului rusesc, în Italia

Theo Rose, infectată cu Coronavirus! Prin ce a trecut artista

Cine răspunde în cazul în care cei vaccinați suferă de efecte adverse grave? Răspunsul medicului Valeriu Gheorghiță

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies