Valul 6 revine. Adrian Marinescu anunță creșterea numărului de infectări cu COVID-19

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 iul 2022, 10:51

Valul 6 revine. Adrian Marinescu anunță creșterea numărului de infectări cu COVID-19

Sursa: Facebook: Adrian Marinescu

În România, numărul infectărilor cu COVID-19 a început să crească din nou. În ultimele săptămâni, numărul cazurilor a crescut alarmant, ajungând de la 200-250 pe zi la 4.000. Așadar, pentru a ține lucrurile sub control, medicii recomandă purtarea măștii în spațiile aglomerate și în cele închise.

România a ajuns să înregistreze din nou un număr

foarte mare de infectări cu COVID-19. În doar o săptămâmă, numărul cazurilor este de 20 de ori mai mare, iar medicii îi îndeamnă pe oameni să fie atenți.

Medicul Adrian Marinescu susține că numărul de cazuri a început să crească în întreaga Europă. Acesta a mai adăugat faptul că cei mai afectați de COVID-19 sunt bătrânii și persoanele care au diferite boli severe.

Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă în legătură cu infectările cu COVID-19

„Putem să discutăm despre un val 6, doar că vorbim de un val care vine în etapa de conviețuire. La începutul anului 2022 spuneam că etapa pe care o avem în pandemie, pentru că pandemia nu s-a încheiat, este etapa în care conviețuim. Și spuneam și atunci că vor fi posibile creșteri și că numărul de infecții nu

înseamnă neapărat o presiune la nivelul spitalelor.

Citeste si: Ce trebuie să știe părinții despre hepatita severă! Iată ce precizări importante a făcut doctorul Adrian Marinescu, la Dimineața cu noi, 27 aprilie 2022!

Există un trend care este peste tot în Europa și nu numai. De fapt, noi trebuie să gândim așa… Partea prudentă se referă la faptul că oamenii care, din păcate, sunt

în vârstă, au boli cronice, se pot infecta și pot într-o oarecare măsură să facă și forme severe. Ceea ce discutăm despre vaccinare, discutăm despre lucrurile pe care le putem face. Nu vorbim despre măsuri restrictive, vorbim despre o prudență pe care trebuie să o avem mai mult poate decât în lunile trecute când era o situație mai bună.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Punctual la ceea ce se întâmplă în spitale, este următoarea situație. Sunt mai multe prezentări, de aici se selectează și oamenii care au nevoie să fie internați iar la copii într-adevăr este o problemă. Ei fac forme ușoare, dar la copiii foarte mici, din păcate, ei trebuie să fie monitorizați  în spital. Și atunci ajungem la punctul în care locurile sunt toate ocupate. Pentru că vă aduc aminte că în București și în zonele limitrofe, toți copiii care au infecții cu SARS CoV-2 vin la Matei Balș. Ori este foarte greu de rezolvat și presiunea este crescută”, a spus acesta la Antena 3, relatează romaniatv.net.

Yildiz din serialul Prețul fericirii a fost cerută în căsătorie! Iată cine este alesul inimii sale și când va avea loc nunta! Celebra actriță Eda Ece este în culmea fericirii!

În acest moment, în România, nu s-au înregistrat cazuri severe

„Vorbim de infectări, nu de cazuri severe. Este foarte important să facem această precizare. Nu mai vorbim despre acele forme severe, nu mai vorbim despre oameni care au nevoie de oxigen, situațiile de felul acesta sunt rare. Deci vorbim despre infectări, iar cele mai multe sunt ușoare și mai ales la adulți și nu necesită spitalizare.

Citeste si: Avertismentul medicului Octavian Jurma! Omicron ucide de două ori mai mulți oameni în România

Deci nu vorbim despre o presiune crescută la nivelul spitalelor. Dar dacă vorbim despre infecții, ca număr de infecții, ele pot crește. Trebuie să luăm în calcul că este o variantă virală care se transmite extrem de ușor și atunci fiecare persoană infectată transmite mai departe. Și în următoarele săptămâni ne așteptăm să fie același trend de creștere”, a mai spus Adrian Marinescu.

 


Un nou episod al serialului turcesc „Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D joi, 30 martie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.