Valoarea tichetelor de masă va crește la 40 de lei. Anunțul a fost făcut de Premierul Nicolae Ciucă

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 mai 2023, 16:33

Valoarea tichetelor de masă va crește la 40 de lei

Sursa: PixaBay

Această săptămână a fost una foarte importantă, iar angajații au parte de o veste bună, mai exact că valoarea tichetelor de masă va crește.

Angajații se vor bucura de tichete de masă în valoare de 40 de lei începând cu data de 1 iulie 2023, după ce Premierul Nicolae Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. 

Citește și: Motivul pentru care angajații primesc tichete de masă cu valori diferite. Care este valoarea maximă

Valoarea tichetelor de masă va crește la 40 de lei

Premierul României a dat marele anunț prin care valoarea tichetelor de masă se va majora, demersurile fiind chiar începute. Această modificare ar putea intra în vigoare începând cu data de 1 iulie. Nicolae Ciucă a luat parte la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, acolo unde Adrian Câciu, Ministrul Finanţelor, a prezentat măsurare de majorare a tichetelor de masă la 35, respectiv 40 de lei.

„Se încheie o săptămână cu decizii importante pentru dezvoltarea României. Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei şi ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie.”, a spus Nicolae Ciucă pe pagina lui de Facebook.

În cadrul acestei ședințe s-au discutat și mai multe soluții care să aducă mai mulți bani la bugetul de stat, după valul de scumpiri ce a pus stăpânire pe România în ultimul an.

„Trebuie să dăm dovadă de mai multă chibzuinţă în cheltuirea banului public. Putem administra mai eficient banii publici folosiţi pentru bunuri, servicii, autovehicule, mobilier şi alte cheltuieli care pot fi mai bine gestionate, dar nu ne vom atinge de veniturile oamenilor”,  a mai menționat acesta, potrivit digi24.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Vouchere de vacanță 2023. Iată ce trebuie să facă românii pentru a nu primi o amendă de 26.000 de lei

Ce poți achiziționa cu tichetele de masă

Mii de angajatori din România aleg să le ofere salariaților bonuri sau tichete de masă, iar acestea se emit de unităţile specializate, în baza unei autorizaţii oferite de Ministerul Finanţelor şi sunt supuse impozitului pe venit.

Deși acestea sunt supuse impozitului pe venit, acestea nu se cuprind în baza de calcul a contribuţiilor sociale. 

Aceste bonuri sau tichete de masă sunt oferite în funcție de numărul de zile lucrătoare dintr-o lună, iar acestea nu pot fi folosite pentru a cumpăra ţigări sau băuturi alcoolice. Atunci când achiziționăm diferite alimente și alegem să plătim cu bonuri sau tichete de masă, trebuie să știm că nu putem să primim rest. 

Iată locurile în care puteți folosi tichetele de masă:

 

  • unități de alimentație publică
  • magazine alimentare
  • cantine-restaurant
  • bufete
  • benzinării

Surse: stiridirecte.ro