Vaccinurile anti-Covid-19 pe bază de ARNm s-au dovedit o adevărată reușită la nivel mondial. Următorul vaccin este împotriva viruslului HIV?

,
Vaccinurile anti-Covid-19 pe bază de ARNm, o adevărată reușită la nivel mondial
Vaccinurile pe baza de ARNm un adevarat succes

Vaccinurile pe baza de ARNm s-au dovedit a fi o adevărată reușită împotriva virusului Covid-19. Ar putea fi aceasta o revoluție a vaccinurilor care au la bază ARNm?

Specialiștii nu s-au așteptat ca primul vaccin împotriva SARS-CoV-2 să fie așa bun. Chiar și Ugur Șahin, cofondatorul BioNTech s-a îndoit de eficiența serului. Astfel s-a dovedit că vaccinurile care au la bază ARN mesager chiar sunt eficiente.

Presa americană scrie că acesta ar putea fi începutul unei revoluții a vaccinării.

Revoluția vaccinurilor la nivel mondial

Sfârșitul anului 2020 venea cu vești neașteptate despre apriția primului vaccin împotriva virusului coronavirus. La începutul pandemiei, oamenii din întreaga lume se îndoiau de apariția într-un timp scurt a serului imunizator împotriva Covid.

Vaccinurile anti-Covid-19 pe bază de ARNm, o adevărată reușită la nivel mondial
Specialistii fac studii pentru viitoarele vaccinuri

Realizarea vaccinurilor de cărtre companiile BioNTech și Moderna au spulberat orice mit, serurile au fost produse într-un timp extrem de scurt. Niciuna dintre aceste companii nu erau cunoscute înainte de pandemie, ba chiar, niciuna dintre ele nu au avut vreun medicament aprobat înainte.

Specialiștii erau convinși că vaccinurile pe bază de ARNm, care folosesc instrucțiuni genetice simple ca sarcină utilă, ar putea fi cu mult peste vaccinurile tradiționale, care adesea se bazează pe virușii vii.

Eficiența vaccinurilor pe bază de ARNm ar putea fi doar începutul, astfel tehnologia promite să îndeplinească aceeași sarcină ca și vaccinurile tradiționale cu care am fost obițnuiți până la începutul pandemiei, însă acestea vor fi mult mai rapide.

”Poți avea o idee dimineața și un prototip de vaccin până seara. Viteza este uimitoare ”, spune Daniel Anderson, cercetător în terapia ARNm la MIT.

Citeste si: Ministrul Sănătății, veste proastă pentru români: „Este vorba de câteva săptămâni până...” Anunț oficial despre pandemia de coronavirus!

Planurile companiei Bill Gates

Înainte de pandemie, mai multe organizați, inclusiv fundația pe care Bill Gates o deține, sperau să direcționeze ARNm în bolile mortale pe care industria farmaceutică le-a ignorat, precum febra dengue.

Vaccinurile anti-Covid-19 pe bază de ARNm, o adevărată reușită la nivel mondial
Se pregateste vaccinul impotriva HIV

Specialiștii se bazează pe o știință mult mai avansată și speră că se va găsi un vaccin anti-gripal mult mai eficient, ba chiar un vaccin împotriva virului HIV. ARNm ar putea face ”face ca toate aceste lucruri pe care le speram să devină parte din viața de zi cu zi”, afirmă Amesh Adalja, expert în boli emergente la Centrul Johns Hopkins. 

Deși întreaga lume rămâne axată pe lansarea vaccinurilor împotriva SARS-CoV-2, cercetările pentru viitoarele vaccinuri care au la bază ARNm, pentru o varietate de alte boli, a început deja.

Citeste si: OFICIAL: Andrei Baciu, anunț despre vaccinurile anti-Covid-19: „Persoanele imunizate cu serurile Pfizer și AstraZeneca...”

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

OFICIAL: Andrei Baciu, anunț despre vaccinurile anti-Covid-19: „Persoanele imunizate cu serurile Pfizer și AstraZeneca...”

Lovitură pentru toți consumatorii de energie: vor trebui să achite o taxă suplimentară, pe lângă factura la energie

OFICIAL: Andrei Baciu, anunț despre vaccinurile anti-Covid-19: „Persoanele imunizate cu serurile Pfizer și AstraZeneca...”

Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies