Un val de aer polar loveşte România. Meteorologii au anunțat când se schimbă vremea

,

Meteorologii au anunțat că vremea se schimbă în România! Va fi vreme răcoroasă în toată ţara.


In articol:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că frigul va pune stăpânire pe România. Un val de aer polar va veni spre țara noastră. Iată când vor avea loc schimbările de temperatură?

Citeste si: Prognoza meteo ANM miercuri, 3 noiembrie 2021: Vremea se încălzește! Ce temperaturi vor fi

Un val de aer polar ajunge în România

Meteorologii au anunțat că vremea se schimbă în această lună din cauza unui val de aer polar, care va veni spre România. Schimbările termice vor avea loc din data de 5 noiembrie, vineri.

Meteorologul Elena Mateescu a dezvăluit cum va fi vremea din viitorul apropiat. Conform acesteia, începutul lunii noiembrie ne întâmpină cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului, sudul țării înregistrând 22 de grade chiar. Însă, după prima săptămână, frigul se va instala pe teritoriul României.

Citeste si: Când încep ninsorile și lapovița în România? Avertismentul făcut de specialiștii ANM pentru luna noiembrie

„Primele zile din noiembrie vom avea temperaturi peste mediile multianuale, cu temperaturi chair şi de 22 de grade în sudul României. În a doua săptămână de noiembrie este aşteptat un nou val de frig, fiind posibile minime sub 0 grade în centrul ţării şi posibil chiar ninsori în zonele de munte mai joase”, a declarat meteorologul Elena Mateescu la România TV.

Cum va fi vremea în weekend

Meteorologul Alina Șerban a declarat că în weekend vremea se va înrăutăți. Potrivit acestuia, mercurul din termometru nu va scădea brusc, ci temperartura va fi în schimbare în mod treptat. Această modificare va duce la apariția ploilor.

„În weekend răcirea va continuă în toate regiunile, sub influență unui front atmosferic care va determina apariția ploilor. Acest front atmosferic va fi de interes joi noapte.

Cel mai cald va fi joi, în partea de vest și centru, acolo unde temperaturile vor urcă la 22-24 de grade, vineri regăsim temperaturi în Oltenia, Muntenia și Moldova. Va fi o scădere semnificativă, nu neapărat bruscă, ci treptat. Dacă joi vorbim de maxime de 20-22-23 de grade, vineri acestea vor fi mai scăzute, spre 15-16-17 grade, însă treptat. Această scădere o resimțim în weekend.”, a declarat Alina Șerban la Realitatea PLUS.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

Prognoza meteo ANM miercuri, 3 noiembrie 2021: Vremea se încălzește! Ce temperaturi vor fi

FOTO Angajatul unic în România: Scrie Tomosuri sinodale și alte acte sau gramate cu valoare istorică ale Patriarhiei Române

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce să faci în noiembrie dacă vrei să îți meargă bine? Tradiții și superstiții de care să ții cont

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies