Alertă meteo! Vin ploile în România! Vremea se schimbă radical în următoarele ore!

,
 ploi în România
Alerta meteo! Vin ploile în România! [Sursa foto: PixaBay]

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme răcoroasă în toată ţara.


In articol:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat   prognoza meteo pentru această săptămână. Ce se întâmplă cu vremea în România?

ploaie
Avertisment de la ANM: Vreme rece, ploi și vânt[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru LUNI, 20 septembrie 2021. Vremea se mentine racoroasa in mare parte a tarii!

Avertisment de la ANM: Vreme rece, ploi și vânt

Meteorologii au anunțat că vremea o ia complet razna! În următoarele zile, în România, vor fi ploi abundente și intensificări ale vântului. 

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a spus la ce trebuie să ne așteptăm după ce temperaturile vor scădea semnificativ în această săptămână.

Luni, 20 septembrie, va fi ultima zi în care temperaturile vor mai depăși 20 de grade Celsius, urmând o răcire accentuată.

Citeste si: PROGNOZA METEO 16- 18 septembrie! Vremea o ia razna în următoarele 48 de ore

De asemenea, în Capitală se va răcii vremea, urmând ca în zilele de marți și miercuri să se înregistree temperaturi sub 20 de grade Celsius.

Ne așteptăm la scăderea valorilor de temperaturi, mai semnificativ începând de marți, apoi miercuri și joi vom înregistra cele mai coborâte valori, atât la nivelul maximelor, cât și al minimelor pentru această săptămână”, a afirmat duminică directorul ANM, Elena Mateescu, la Digi 24.

”Dacă astăzi și mâine mai contăm pe valori care să depășească 25 de grade Celsius, mai ales în partea de sud și sud-est a țării, în partea de vest, centru și nord-est simțim deja temperaturile mai coborâte, 11-15 grade. ”, a adăugat Elena Mateescu.

Elena Mateescu a declarat că temperaturile la nivel național vor mai depăși 25 de grade Celsius în cursul zilei de luni, dar apoi vor coborî „ semnificativ ” și vor urma ploile.

”Ne așteptăm și la ploi în această perioadă, în partea de nord, nord-est, zona de munte, dar trebuie să menționăm intensificările de vânt”, a precizat sursa citată.

Cum va fi vremea în București

Luni, 20 septembrie, în București, temperaturile maxime vor fi de 27 de grade Celsius, însă în zilele următoare se vor înregistra temperaturi sub 20 de grade. 

Citeste si: Temperaturi foarte reci în România! Cât de mult vor scădea temperaturile

”La București, în zilele de marți, miercuri și joi, ne așteptăm să consemnăm valori în jurul a cel mult 18-19 grade”, a mai punctat Elena Mateescu.

Potrivit meteorologului, pe finalul lunii septembrie se prognozează din nou ”valori care să depășească pragul unei zile de vară”, adică maxime de 29 de grade Celsius.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

Prognoza meteo ANM miercuri, 25 mai 2022. Temperaturile vor fi în creștere, dar se întorc ploile. În ce zone sunt anunțate furtuni și grindină

Rusia, răspuns vehement pentru SUA după decizia Trezorerirei: 'Plata datoriilor se poate efectua în ruble'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Prognoza meteo ANM marți, 24 mai 2022. Vreme frumoasă și caldă în majoritatea regiunilor. Ce se întâmplă în Capitală

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies