Un tobogan din Piața Constituției s-a răsturnat din cauza vântului. Patru copii au fost transportați la spital

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 oct 2023, 10:49

Un tobogan din Piața Constituției s-a răsturnat din cauza vântului

Sursa: Unsplash

În Piața Constituției se organizează târgul Oktoberfest, iar în cadrul acestuia, vântul puternic a răsturnat un tobogan gonflabil în care se aflau 10 copii.

Un tobogan a fost răsturnat de vânt în Piața Constituției, acolo unde se desfășoară târgul Oktoberfest, iar în interiorul acestuia se aflau 10 copii, dintre care patru au avut nevoie să fie transportați la spital.

Citește și: Un copil de 5 ani a fost lovit cu bestialitate de propriul tată. Acesta a ajuns la spital cu splina ruptă

Un tobogan din Piața Constituției s-a răsturnat de vânt

Târgul ce trebuia să aducă fericire oamenilor putea să se transforme într-o tragedie după ce vântul a răsturnat toboganul gonflabil în care se aflau 10 copii la târgul Oktoberfest din Piața Constituției. În urma accidentului, patru dintre cei 10 copii au fost nevoiți să fie transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Autoritățile s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un tobogan gonflabil amenajat, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, s-ar fi răsturnat, la data de 28 octombrie 2023, în jurul orei 14:10. La locul în care a avut loc incidentul s-au deplasat mai multe echipaje de prim-ajutor, iar în urma verificărilor, patru minori, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un copil de 7 ani prezintă o lovitură în zona bărbiei, un copil de 4 ani are o lovitură în zona capului, un copil de 8 ani acuză dureri la un braț

iar un altul de 10 ani acuză dureri în zona toracică. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Poliţiştii au început ancheta în locul în care a avut loc accidentul, urmând să facă mai multe verificări cu privire la modul în care ar fi fost asigurat toboganul gonflabil, dar și dacă acesta era asigurat doar de niște cărămizi.

După întâmplarea acestui eveniment nefericit, organizatorii au decis ca toate instalaţiile de înălţime să fie oprite.

Citește și: Când are loc vacanța de Crăciun. Elevii vor avea 14 zile libere

Sâmbătă a fost emis un cod galben de vânt puternic

Vântul și-a făcut prezența în majoritatea regiunilor din țară, Administrația Națională de Meteorologie emițând sâmbătă, 28 octombrie 2023, mai multe atenţionări de cod galben de ceață și vânt.

Aceste atenționări cu privire la vântul puternic au fost valabile până la ora 16:00 în județele Neamţ, Bacău, Suceava, Vrancea, Covasna, Mureş, Harghita, Buzău, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Botoşani.

Rafalele de vânt au depășit 120 de kilometri pe oră în Transilvania, astfel încât un brad de aproape 10 metri înălţime a cedat, urmând să se prăbușească pe o casă de vacanţă, la Muntele Băişorii. Situația nu a stat altfel nici la Suceava, acolo unde rafalele de vânt au rupt un copac ce a lovit puternic trei mașini.

Sala Polivalentă din Gura Humorului nu a rezistat în fața vântului puternic, acoperișul acesteia fiind smuls și aruncat peste o parcare şi o stradă.