Un șantier de pe Centura București a scos la iveală muniție de război, între DN2 și A2

,
muniție-șantier-centură

Un șantier de pe Centura București a scos la iveală muniție de război, între DN 2 și A 2

[Sursa foto: Facebook: Irinel Ionel Scriosteanu]

Pe un șantier de pe Centura București, între DN2 și A2, a fost descoperită muniție de război. Anunțul a fost făcut de către Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook.


In articol:

Conform News.ro, echipajele specializate au fost alertate pentru a ridica proiectilele descoperite, acestea reprezentând muniție din cele două războaie mondiale.

Mai mult decât atât, Ionel Scrioșteanu susține că lucrările care aveau loc în zonă au trebuit să fie suspendate din cauza muniției și, de asemenea, cere ca timpul pierdut să fie recuperat.

Ce spune Ionel Scrioșteanu despre îngreunarea lucrărilor cauzate de muniție

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor susține că, în prezent, lucrările efectuate pe Centură aveau ca scop relocarea utilităților, a comunicațiilor, dar și a rețelelor electrice și a rețelelor de gaz. Mai mult decât atât, lucrările au trebuit să fie întrerupte și din cauza infrastructurii CFR ce se regăsea pe tronsoul pe care acestea erau efectuate.

Citeste si: Care este, de fapt, motivul pentru care Vladimir Putin a început un război! În ce fel ar putea fi afectată România

În continuare, Ionel Scrioșteanu a adus în discuție și „slaba monitorizare a antreprenorului”, acuzându-l de faptul că nu a găsit soluții astfel încât șantierul să fie pregătit din toate punctele de vedere pentru lucrările ce urmau să fie începute.

Ionel Scrioșteanu și-a exprimat nemulțumirea în mediul online

Ne-am confruntat cu o situație riscantă, în timpul executării lucrărilor, pe șantierul Centurii Bucureștiului, între DN2 și A2, unde a fost găsită muniție din cele două războaie mondiale. Au fost chemate imediat echipajele Poliției Române și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru preluarea și neutralizarea muniției de război.

muniție-șantier-centură

Un șantier de pe Centura București a scos la iveală muniție de război, între DN 2 și A 2

[Sursa foto: Facebook: Irinel Ionel Scriosteanu]

Execuția lucrărilor a fost îngreunată și de demolarea construcțiilor existente pe culoarul de expropriere de pe Centura Bucureștiului, de procesul de relocare a utilităților, a comunicațiilor și a rețelelor de gaz și electrice, dar și din cauza infrastructurii CFR existentă pe acest tronson.

  O altă cauză importantă a întârzierilor este slaba mobilizare a antreprenorului, care nu a găsit soluții de pregătire a șantierului, în condițiile care să permită o evoluție bună a lucrărilor.

Citeste si: Ce trebuie să știm despre rachetele hipersonice folosite de Vladimir Putin în Ucraina. Cât de rapid ar putea să fie detectate de scutul american de la Deveselu

În acest moment se execută lucrări de terasamente, rigole carosabile, relocarea fibrei optice, apă și canal, lucrări de demolare a construcțiilor existente pe coridorul expropriat, descărcări arheologice și deblocarea suprafețelor expropriate.

  În prezent, stadiul lucrărilor la acest proiect este de 17,2%. Este o prioritate recuperarea timpului pierdut I-am solicitat antreprenorului să prezinte un plan de mobilizare de oameni, resurse și utilaje, în așa fel încât și acest șantier să intre într-un ritm bun de execuție a lucrărilor.

  I-am avertizat atât pe constructor, respectiv compania italiană Tirrena Scavi SpA, cât și pe responsabilii de proiect că voi monitoriza îndeaproape lucrările pe acest șantier și că voi solicita sancționarea oricărei noi întârzieri.

  Cel puțin odată pe lună, voi comunica stadiul lucrărilor, pentru ca oamenii să fie informați în timp real”, a fost mesajul postat de către acesta în mediul online.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Rusia a folosit în premieră, în conflictul din Ucraina, arma despre care Vladimir Putin a afirmat că e "invincibilă" Ce a declarat Ministerul rus al Apărării

Cine știe puțină istorie ar putea să fie îngrijorat! Cancelarul Olaf Scholz: 'Germania va dispune de cea mai mare armată convenţională din Europa'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

„Între două lumi”, spectacol de balet dedicat artiștilor refugiați din Ucraina pe scena Operei Naționale București

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies