Un român a fost arestat pentru spionaj: A divulgat informații cu caracter militar Rusiei

Autor: Andrei Costanda

Ancheta românului care și-a trădat națiunea a fost coordonată de DIICOT.

Sursa: Digi24

Un cetățean român a fost arestat pentru trădare, fiind acuzat că a transmis materiale video și informații militare sensibile către Ambasada Federației Ruse la București.

Un cetățean român a fost arestat pentru trădare, fiind acuzat că a transmis materiale video și informații despre armata română către Ambasada Federației Ruse la București. Ancheta DIICOT a scos la iveală supravegherea și fotografierea unor obiective militare românești și NATO, pe care suspectul le-a transmis rușilor.**

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au reținut un cetățean român suspectat de spionaj în favoarea Rusiei.

Conform comunicatului oficial emis vineri de DIICOT, suspectul ar fi transmis materiale video și informații sensibile despre armata română și obiective militare aparținând NATO către Ambasada Federației Ruse la București. Activitatea de spionaj a început încă din 2022 și a vizat în special obiective militare din zona Tulcea.

Românul a supravegheat obiectivele militare românești și NATO din zona Tulcea

Ancheta a relevat că inculpatul a efectuat o supraveghere sistematică a unor obiective militare românești și NATO amplasate în apropierea municipiului Tulcea.

Acesta a colectat informații militare, a realizat fotografii și a filmat tehnică militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina. Ulterior, toate aceste date au fost transmise către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Pe data de 23 mai 2024, procurorii DIICOT au dispus reținerea inculpatului. În urma perchezițiilor domiciliare, autoritățile au identificat și ridicat mai multe probe relevante pentru anchetă.

Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă a suspectului pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Acțiunea DIICOT a beneficiat de sprijinul mai multor instituții importante. Ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT- Structura Centrală, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și structurile subordonate au jucat un rol esențial în desfășurarea anchetei. Suportul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș” a fost, de asemenea, crucial.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Citește și: Creșteri seminificative ale salariului minim în România! Care este noua formulă de calcul

Citește și: Moarte suspectă în Vaslui! Un bărbat a fost găsit fără suflare în apropierea unei școli: „Am crezut că este un sac de gunoi”

Un caz de trădare cu implicații serioase

Specialiștii de la Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au asigurat suportul de specialitate necesar pentru colectarea probelor și monitorizarea suspectului. Aceștia au utilizat tehnici avansate de supraveghere și analiză pentru a documenta activitățile de spionaj ale inculpatului.

Acest caz de spionaj și trădare subliniază vulnerabilitățile pe care le pot exploata entitățile străine ostile în contextul geopolitic actual.

Transmiterea de informații sensibile către un stat advers poate compromite securitatea națională și poate avea consecințe grave asupra relațiilor internaționale ale României și asupra stabilității regionale.

Arestarea acestui cetățean român pentru trădare evidențiază importanța vigilenței și colaborării interinstituționale în protejarea securității naționale. Autoritățile române rămân angajate în combaterea activităților de spionaj și în asigurarea integrității informațiilor militare. Cazul servește ca un avertisment clar pentru cei care ar putea fi tentați să se angajeze în activități similare, subliniind consecințele severe ale trădării și colaborării cu entități străine ostile.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!