Un nou virus periculos pentru planetă? A fost descoperit tot în China!

,
Un nou virus de gripă aviară a fost descoperit!
Un nou virus de gripă aviară a fost descoperit![Sursa foto: pexels.com]

China a anunțat că a depistat un nou caz de virus care ar putea deveni periculos.

Este vorba de o altă formă de gripă aviară, H10N3. Primul caz confirmat de H10N3 a fost descoperit la un bărbat în vârstă de 41 de ani din provincia Jiangsu, aflată în estul Chinei, informează mediafax.ro.

Bărbatul a fost internat în spital pe 28 aprilie, el având febră și alte simptome specifice H10N3. El se afla într-o stare bună de sănătate, ulterior fiind externat din spital.

Fiind studiați contacții, nu a fost descoperit un alt caz de H10N3.

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate (NHC) din China, virusul H10N3 ar fi o tulpină mai scăzută a virusului gripei aviare, iar transmisibilitatea ar fi și ea mai redusă. 

Mai multe tulpini de gripă aviară sunt prezente în China, din când în când ele afectând și oamenii, în special pe cei care lucrează cu păsări de curte. În perioada 2016-2017 aproximativ 300 de persoane au murit din pricina gripei aviare. De atunci nu s-a mai constatat un număr semnificativ de infecții cu virusul gripei aviare.

Acesta este primul caz descoperit de virus H10N3 la nivel global.

Primul caz de H10N3 a fost descoperit în China!
Primul caz de H10N3 a fost descoperit în China![Sursa foto: pexels.com]

Gripa aviară a speriat și România în 2005-2006!

În 2005 virusul gripei aviare începea să îngrijoreze și România.

„Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4-5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceştia vor muri. Oamenii trebuie să ştie că ne aşteptăm la un virus foarte agresiv”,  declara, în iunie 2006, cunoscutul epidemiolog Adrian Streinu-Cercel, deputat PSD și fost manager al Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș".

Din fericire nicio epidemie de gripă aviară nu a apărut în România atunci. Au murit, în schimb, 300.000 de păsări, infectate de la alte păsări migratoare.

Gripa aviară nu a creat atunci pagube considerabile în privința pierderilor de vieți omenești, cele mai afectate țări din acest punct de vedere fiind Vietnam, Indonezia şi Thailanda, unde bilanţul deceselor a fost de 87 de persoane.

Pandemia de Covid-19 a produs, până acum, 30.312 de decese. 1.077.737 de cazuri de Covid-19 au fost confirmate până acum în țara noastră. La nivel global, pandemia de Covid-19 a produs până acum 3,55 de milioane de decese. 171 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost confirmate până în prezent la nivel mondial.

Citeste si: Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie! Se redeschid cluburile și se dă startul nunților și botezurilor!

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Premierul Florin Cîţu a anuntat cand va incepe vaccinarea adolescentilor cu varste curprinse intre 12 si 15 ani! "Ii incurajez pe parinti sa ia cea mai buna decizie pentru...

Senatul SUA votează o lege istorică pentru persoanele de același sex. Mesajul lui Biden: 'Dragostea e dragoste'

Premierul Florin Cîţu a anuntat cand va incepe vaccinarea adolescentilor cu varste curprinse intre 12 si 15 ani! "Ii incurajez pe parinti sa ia cea mai buna decizie pentru...

Bilanț coronavirus 31 mai 2021: Număr mic de cazuri și de decese! Câte s-au înregistrat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies