Un nou transport de vaccinuri va ajunge în România pe 28 decembrie. Câte doze vom primi în tranşa a doua

,
Valeriu Gheorghiţă
Valeriu Gheorghiţă, a doua tranşă de vaccin va ajunge pe 28 decembrie.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a anunţat că cel de-al doilea transport de vaccin anti-Covid va ajunge în România pe 28 decembrie.


In articol:

Şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri că se preconizează că a doua tranşă de vaccin va sosi în România pe 28 decembrie.

Câte doze de vaccin se estimează să ajună în ţară pe 28 decembrie

Dr. Valeriu Gheorghiţă a declarat vineri, că se aşteaptă ca cea de-a doua tranşă să conţină 150.000 de doze de vaccin anti-COVID-19.

"Se estimează pe data de 28 decembrie. Este o estimare. Vom şti cu două zile înainte, dar calendarul de livrare în momentul de faţă se va derula săptămânal. Practic, în fiecare săptămână vor ajunge circa 140.000- 150.000 de doze în România”, a declarat vineri dr. Gheorghiţă, potrivit Agerpres.

Şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea a mai fost întrebat despre intenţia mică a oamenilor din România de a se vaccina, acesta a răspuns că" nu reflectă refuzul, pentru că o bună parte dintre oameni, în momentul de faţă, au nevoie de mai multe informaţii pentru a se decide în final dacă se vor vaccina”

"Deci, faptul că nu au răspuns în momentul de faţă cu da pentru vaccinare nu înseamnă un refuz”, a subliniat Gheorghiţă.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a mai spus că rata de vaccinare este estimată, la populaţia generală, la circa 30%-40%.

Citeste si: Raed Arafat a anunţat că nu sunt discuţii despre noi măsuri în perioada sărbătorilor. Oamenii să le respecte pe cele existente

Raed Arafat, despre relaxarea restricţiilor, legate de gradul de vaccinare

Raed Arafat a explicat că este nevoie de 60%-70% din populaţie să fie vaccinată, pentru „a întrerupe cercul vicios” al infectării.

"Dar acest lucru depinde, bineînţeles, şi de participarea populaţiei şi va dura câteva luni.(...) Începerea vaccinării este un pas care, dacă este urmat corect şi făcut corect şi populaţia se convinge, răspunzând la întrebările lor, bineînţeles, de a se vaccina, când ajungem la 60%- 70% putem să spunem că cercul vicios poate fi întrerupt”,

a punctat Arafat.

Potrivit dr. Valeriu Gheorghiţă, "la un nivel de acoperire vaccinală şi o imunizare colectivă la circa 60%- 70%, practic, din punct de vedere epidemiologic, consecinţele negative diminuează substanţial, circulaţia virusului scade foarte mult şi atunci putem într-adevăr să vorbim de o relaxare a restricţiilor”.

Citeste si: Noi măsuri de combatere a răspândirii COVID-19 într-un judeţ din România. Restricţiile se aplică încă din ziua Crăciunului

Campania de informare pentru vaccinarea populaţiei

Succesul acestei campanii de informare depinde de "comunicare, de informare, de transparenţă, de onestitate, de prezentare a tuturor beneficiilor a importanţei vaccinării şi a riscurilor care sunt asociate acestor activităţi”,  a spus Gheorghiţă.

"Cred că dacă, etapă cu etapă, vom prezenta publicului într-o manieră cât se poate de transparenţă, de deschisă şi de onestă informaţiile din surse oficiale şi validate şi verificate ştiinţific, cred că doar prin acest mod putem creşte credibilitatea, putem creşte încrederea populaţiei în vaccinare, pentru că, realmente, este cea mai sigură şi scurtă cale medicală, corectă, prin care noi putem să punem punct acestei pandemii” ,  a mai spus acesta.

Prima tranşă de 10.000 de doze de vaccin anti-Covid au intrat vineri în ţară, pe la Vama Nădlac. Vaccinurile vor fi depozitate la Institutul medico-militar Cantacuzino, de unde vor fi distribuite în cele 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Dozele de vaccin vor fi transportate în gheață carbonică pentru a le păstra la o temperatură de -70 de grade Celsius. 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Raed Arafat a anunţat că nu sunt discuţii despre noi măsuri în perioada sărbătorilor. Oamenii să le respecte pe cele existente

Studiu: Animalele care trăiesc într-un habitat perfect, fiind prea fericite, au un interes redus pentru reproducere

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

Astăzi, 25 decembrie, este Naşterea Domnului. Ce nu trebuie să faci în ziua de Crăciun

Noi măsuri de combatere a răspândirii COVID-19 într-un judeţ din România. Restricţiile se aplică încă din ziua Crăciunului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies