Noi măsuri de combatere a răspândirii COVID-19 într-un judeţ din România. Restricţiile se aplică încă din ziua Crăciunului

,

Într-un judeţ de la noi din ţară s-au luat măsuri suplimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a combate răspândirea virusului COVID-19.


In articol:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat măsuri suplimentare în perioada sărbătorilor pentru a combate răspândirea COVID.

Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise.

Judeţul în care s-au impus măsuri suplimentare de protecţie în perioada sărbătorilor

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a hotărât impunerea unor măsuri suplimentare în trei localităţi din judeţ, Romuli, Şintereag şi Magura Ilvei, pentru a combate răspândirea virusului COVID. A redus măsurile în unităţile administrativ teritoriale Slava, Şieu Odorhei, Livezile.

În localitatea Romuli activitatea va fi suspendată în interiorul restaurantelor, cafenelelor, precum şi în sălile de jocuri de noroc. Masca devine obligatorie în spaţii deschise pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

În Şintereag şi Magura Ilvei activitatea în interiorul restaurantelor, cafenelelor şi sălilor de jocuri de noroc se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 06:00-23:00, iar masca în spaţiile deschise este obligatorie.

Măsura intră în vigoare din 25 decembrie.

Purtarea măştii de protecţie, obligatorie în toate spaţiile publice deschise

"Conform Hotărârii C.J.S.U 123/24.12.2020, se introduc restricţii în unitatea administrativ teritorială Romuli, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1.000 de locuitori.

În acest UAT, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc."

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Citeste si: Bilanț coronavirus 25 decembrie 2020: Cate persoane au fost declarate POZITIVE in prima zi de Craciun!

 În Şintereag şi Magura Ilvei au fost implementate măsuri suplimentare

"Aceeaşi Hotărâre CJSU prevede măsuri suplimentare în Şintereag şi Măgura Ilvei, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1.000

şi mai mică de 3/1.000 de locuitori.

În aceste UAT-uri activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00-23:00."

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Citeste si: Coronavirus în România, 24 decembrie 2020. 4.310 cazuri noi și 146 de decese cauzate de COVID-19

 Măsuri au fost impuse şi în Slava, Şieu Odorhei, Livezile

"Conform aceleaşi Hotărâri C.J.S.U. 123/24.12.2020, în unităţile administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori: Salva, Şieu Odorhei, Livezile şi unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, cu excepţia celor menţionate mai sus şi pentru care nu au fost introduse restricţii prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00-23:00."

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

"Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 123/24.12.2020 se vor ridica în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică."

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 25 decembrie 2020, potrivit comunicatului de presă al Prefecturii Bistriţa-Năsăud.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bilanț coronavirus 25 decembrie 2020: Cate persoane au fost declarate POZITIVE in prima zi de Craciun!

Șofer grec A UCIS, într-un accident, un om în Bulgaria și a vrut să-și repare ilegal mașina în România: Bărbatul a fost reținut de polițiști

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Rivalitatea dintre Alexandra şi Mariana continuă şi în carantină: " Degeaba are facultate că nu ştie să-şi citească propriul nume..."

Se impun noi restricții de Crăciun? Klaus Iohannis, anunț pentru toată România în Ajun!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies