Un nou tip de pensie apare în România. Anumite persoane vor putea ieși la pensie la 47 de ani

Author: Cristina Mocanu

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a anunțat că o anumită categorie de români vor putea ieși la pensie la 47 de ani.

Sursa: https://www.pexels.com/

Mai mulți români vor putea ieși la pensie de la 47 de ani.

Deputatul

USR, Claudiu Năsui, a anunțat că o anumită categorie de români vor putea ieși la pensie la 47 de ani.

Anumiți angajați vor putea ieși la pensie la 47 de ani

Potrivit deputatului USR, Claudiu Năsui, într-o postare pe contul său personal de Facebook, a transmis că toți acești viitori pensionari ies la pensie de la 47 de ani și, în plus, primesc „o pensie mai mare

decât primesc părinții noștri la 65 de ani după o viață întreagă de muncă”.

Citește și: Salariul minim pe economie s-ar putea majora din nou. De când ar putea intra măsura în vigoare

Acesta a declarat că de anul trecut și până în prezent numărul „pensionarilor speciali” a crescut cu aproximativ 10.000 de persoane. Astfel, noua lege care PSD-PNL „pretind că reformează acest sistem imoral”, de fapt, nu

face altceva decât să introducă „noi pensii speciale pentru cei apropiați de putere”.

Introducerea de noi pensii speciale

 

Claudiu Năsui a mai declarat că: „Așa vede PSD-PNL reforma pensiilor speciale. Câte pensii speciale credeți că taie noua lege prin care pretind că reformează acest sistem imoral? Fix zero. Dimpotrivă, introduce noi pensii speciale pentru cei apropiați de putere. După un singur mandat de câțiva ani

în funcție de conducere, unii speciali se pot pensiona.

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

Numărul pensionarilor speciali continuă să crească an de an. Și asta fără să punem la socoteală pensionarii speciali foști parlamentari, care au reintrat în plată cu ajutorul CCR.

De ce se întâmplă asta? Fiindcă mulți dintre speciali ies la pensie la 47 de ani. Și ies cu o pensie mai mare decât primesc părinții noștri la 65 de ani după o viață întreagă de muncă. Unii dintre ei chiar ies cu o pensie mai mare decât salariul pe care îl aveau.

Asta înseamnă pensiile speciale: un sistem pe două viteze, în care unii se bucură de condiții speciale de pensionare, fie de calcul al pensiei în care valoarea punctului de pensie nu contează, fie de vârsta de pensionare, fie de alte condiții favorabile”.

De ce nu vor parlamentarii să taie pensiile speciale

Deputatul mai susține că PSD-PNL nu au niciun interes să taie din pensiile speciale, dar în campania electorală „se vor bate din nou cu pumnul în piept că le vor tăia„Este sistemul creat de PSD-PNL, și de asta nu au nici un interes să îl elimine vreodată. Au mimat cu o lege sabotată special pentru parlamentari, ca să poată spune acum „nu s-a putut”. În campanie se vor bate din nou cu pumnul în piept că le vor tăia, fix cum au făcut-o și campania trecută.

În tot timpul ăsta, românii obișnuiți sunt alungați în țările unde statul nu le ia aproape jumătate din salariu ca să plătească privilegiile specialilor. Într-un singur deceniu, peste un milion de români au plecat din țară. Iar pentru cei care au rămas, PSD-PNL a crescut taxele anul acesta.

Germania: Grevele de pe 4 aeroporturi blochează sute de zboruri!

Citește și: Casa de Pensii a publicat situația la zi a pensionarilor din România. Peste 1 milion de pensionari primesc indemnizație socială

Ce îi oprește să taie pensiile speciale, de fapt? Nimic. Pur și simplu nu vor. Asta e România lor, România specialilor”, a mai ținut să precizeze deputatul USR, Claudiu Năsui.

Sursă: facebook.com

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”