Un nou CUTREMUR in Romania! Avem motive sa ne ingrijoram?

,

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, s-a produs vineri, la ora 13.16, in zona Vrancea, dupa ce in noaptea de joi spre vineri a avut loc un seism de 3,2 grade.

Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamântului (INFP), seismul de 3,1 grade a avut epicentrul in judetul Buzau si s-a produs la adâncimea de 121 de kilometri. Orasele apropiate de epicentrul cutremurului sunt Râmnicu Sarat (40 de kilometri), Focsani (48 de kilometri), Covasna (48 de kilometri), Buzau (50 de kilometri) si Marasesti (60 de kilometri).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter, s-a produs vineri, la ora 01.58, in zona Vrancea, epicentrul seismului fiind tot in judetul Buzau.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs in 24 ianuarie, in zona seismica Vrancea.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in România in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade.

Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Sursa: Mediafax.

 

Citește și:

Cum a murit sefa UPU Fetesti, infectata cu coronavirus, fara boli cronice? Medicul Mioara Neagu avea doar 48 de ani

Unde poți dona haine și îmbrăcăminte în București pentru oamenii nevoiași

Cum scapi de gândacii de bucătărie. 7 metode eficiente

Acte și documente necesare schimbării permisului auto în 2021

Cât costă un kw de energie electrică


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies