Un incendiu devastator a izbucnit la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași. 31 de persoane au fost evacuate

,
Un incendiu devastator a izbucnit la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași
Incendiu devastator la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași

Momente de coșmar la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, un incendiu devastator a izbucnit marți seară. 31 de persoane au fost evacuate.


In articol:

În cursul serii de 22 iunie, un incendiu devastator a izbucnit la un spital de copii din Iași. Incendiul s-a declanșat la secția de Terapie Intensivă a spitalului. La scurt timp la fața locului s-au prezentat mai multe autospeciale care s-au ocupat de stingerea focului.

Incendiu devastator la un spital de copii din Iași

Incendiul s-a declanșat în jurul orei 18:54, iar la scurt timp de la declanșarea focului, martorii au sunat la 112.  La fața locului s-au prezentat pompierii care au constatat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă, astfel s-a declașat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Un incendiu devastator a izbucnit la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași
Nu au fost declarate victime

”Astăzi, 22 iunie 2021, la ora 18:54, a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria, din Iași. În aproximativ 6 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum, la etajul 2, la secția ATI a spitalului, în zona afectată de incendiu neaflându-se pacienți sau aparținătorii acestora. În circa 2-3 minute de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. La

scurt timp de la ajungerea forțelor de intervenție, incendiul a fost localizat fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți. Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea preventivă a 13 copii de la etajele 2 și 3, 11 cadre medicale și 7 aparținători.”, potrivit DSU.

Citeste si: FOTO. Incendiu devastator în București! Flăcările au mistuit o șaormerie cunoscută din centrul Capitalei

La fața locului s-au deplasat 28 de subofițeri care au încadrat șase Autospeciale de stingere a incendiului cu apă și spumă.

Incendiul a fost lichidat la ora 19:37, iar la ora 20:31 au fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție.

DSU Iași a anunțat că, în total, 31 de persoane au fost evacuate în urma incendiului, 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți.

Clădirea spitalului are aviz de securitate la incendiu, iar cauzele producerii acestuia sunt în curs de stabilire.

Citeste si: Incediu la un spital din Argeș! Zeci de pacienți au fost evacuați

 

Citește-ne pe
Citește și:

Incediu la un spital din Argeș! Zeci de pacienți au fost evacuați

Grindeanu nu vrea șefia Camerei Deputaților: 'Voi ocupa doar poziții legitimate prin vot sau prin forța unei majorități'

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Incendiu la un Spital din Cavnic, Maramureş! Peste 70 de pacienţi au fost evacuaţi

Care ar fi cauzele tragediei petrecute luni la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală? Primele concluzii ale anchetatorilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies